14 april 2017
Terug

10 redenen om wel op vakantie naar Turkije te gaan!

Het grootste gedeelte van de reizigers naar Turkije gaat voor een zon, zee en strand vakantie. De enorme hoeveelheid aan parelwitte zandstranden, gecombineerd met een overdaad aan zon en een azuurblauwe zee maken het de ideale vakantiebestemming. Daarnaast merk je in plaatsen als Alanya, Bodrum, Kusadasi of Side net zoveel van de aanslag in Istanbul als dat je aan de Cote d’Azur merkt van de aanslagen in Parijs: niet zoveel dus.

Deze badplaatsen worden als veilig beschouwd. Het duurt ook nog even voordat het weer zomer vakantie is, dus hopelijk is het reisadvies voor heel Turkije weer veilig. En kunnen we allemaal weer gaan genieten van wat dit prachtige land te bieden heeft. Want zeg nou zelf, door het lezen van ons 10 reistips zou je gelijk wel op vakantie willen!

Het weer

Turkije heeft zeker aan de kust een hoge zon zekerheid. Meer als 300 dagen zon per jaar. De vele zon uren en de hoge temparaturen zorgen ervoor dat je zeker in de periode van juni t/m september meer dan uitstekend weer hebt.

Prijs

Voor de prijs hoef je het niet te laten, Turkije is over het algemeen niet het meest dure vakantieland. Er is een groot aanbod aan lastminute dus voor je accommodatie hoef je zeker niet veel geld kwijt te zijn.

Verblijf

Turkije zelf is ook geen duur land, je kunt hier rustig uit eten gaan voor een leuke prijs, zeker in vergelijking met andere landen. Wil je winkelen, dan kun je hier ook zeker lekker shoppen voor leuke prijzen. Het hangt natuurlijk af van je eigen smaak maar je kunt je prima redden met een beperkt budget.

Stranden

Wil je een dagje snorkelen of een boottocht maken, dan zit je in Turkije goed want Turkije beschikt namelijk over het meest heldere blauw/groene water. Wil je het iets rustiger aan doen, de stranden zelf zijn al schitterend genoeg om heerlijk te relaxen.

Cultuur

Menig cultuur liefhebber zal Turkije op zijn wensenlijstje hebben staan. Als je in Turkije op vakantie gaat, kun je genieten van de prachtige monumenten uit verschillende perioden van de geschiedenis. Deze monumenten zijn afkomstig van verschillende bevolkingsgroepen, waaronder de Grieken, Romeinen, Hittieten en de Byzantijnen. Het land is daarom rijk aan diverse culturen.

Tradities

De Turkse cultuur is bijzonder en kent veel feestdagen en tradities. Familie is voor de Turken heel belangrijk, ze zijn dan ook zeer hecht. De familie grijpt iedere gelegenheid aan om elkaar te zien en komt dan ook zeer vaak samen. Zo ook bij belangrijke gebeurtenissen, bijvoorbeeld bij een bruiloft of het Suikerfeest.

De keuken

De Turkse keuken is internationaal zeer bekend en wordt bijna overal gewaardeerd. Het eten zelf is zeer divers en vooral gebasseerd op fruit, groente, gegrilde vis of vlees, geserveerd met verschillende salades. In all-in hotels zien we veel buffetvormen met een internationaal karakter. Turkije staat vooral bekend om zijn broodjes kebab. Hou je van zoet, dan is een bakje thee met een stukje baklava een echte aanrader!

Natuur

Turkije is vooral heel mooi! Het landschap is heel erg afwisselend. Je vindt er bergen, witte zandstranden, natuurparken en zelf canyons.  Hou je van de natuur, dan mag een bezoek aan een nationaal park niet ontbreken!

Relaxen

Wat is er nou lekkerder om tijdens je welverdiende vakantie naar een Turks badhuis te gaan. Daar kan je een heerlijke Hamam ondergaan, dit is een bijzonder reinigingsritueel. Tijdens het hamam ritueel wordt je gescrubd, ingezeept, gemasseerd en worden je spieren gerekt. Het is een unieke ervaring die inmiddels door veel andere culturen is opgenomen en ook wel moderner is geworden door de eeuwen heen.

Gastvrijheid

Je zal je heel welkom voelen in Turkije. De Turkse bevolking is heel aardig en behulpzaam en zullen er alles aan doen om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen!

Evisum voor Turkije

Wanneer u naar Turkije gaat, heeft u tegenwoordig een evisum nodig. Zonder evisum kunt u niet afreizen naar Turkije. Heeft u deze nog niet, en wilt u deze graag aanvragen? Begin dan hier alvast met het invullen van het aanvraagformulier visum Turkije aanvragen