Let op: JavaScript is uitgeschakeld in uw browser. Hierdoor worden alle vragen en antwoorden getoond.
Als de pagina te traag reageert, activeer JavaScript en herlaad de pagina.

Nee, wij maken geen deel uit van de Turkse overheid. De aanvraag van een Turks visum wordt gecontroleerd, geregistreerd en toegewezen door het ministerie van buitenlandse zaken van de republiek Turkije. Wij zijn een servicegericht bedrijf, waarbij u gebruik kunt maken van de voordelen van onze diensten en ons specialisme bij het bemiddelen van het aanvragen van een visum voor Turkije.

  1. Bij ons kunt u betalen met iDeal, Bancontact/Mister Cash, Visacard, Mastercard en eMaestro
  2. Wij bieden het Turkse visum ook per post aan
  3. U kunt gebruik maken van onze Nederlandse klantenservice (openingstijden zie contactpagina)
  4. Bij een vertraagde goedkeuring, wordt uw visum via ons systeem automatisch naar uw email doorgestuurd
  5. Wij sturen u 1 maand voor tijd een waarschuwing als uw visum geldigheid zal verlopen
  6. Bij ons kunt u gratis opnieuw uw aanvraag indienen bij ontdekte fouten
  7. Indien nodig bieden wij u persoonlijke hulp bij het aanvragen
  8. Op onze website krijgt u gegarandeerd geen errors

Het e-Visum is een visum dat elektronisch besteld wordt. Een visum is een document die in sommige landen nodig is om het land binnen te mogen. Het is eigenlijk een soort toegangskaartje om een land binnen te komen. Turkije heeft hierover met bepaalde landen wereldwijd geen verdragen gesloten. Daarom is een visum voor burgers van deze bepaalde landen verplicht om Turkije te betreden. Vanaf november 2015 kunt u voor Turkije geen visum meer kopen aan de grens en dus alleen nog maar online het e-Visum aanvragen.

Bij ons kunt u uw e-Visum online eenvoudig en snel kopen. Voor de service-/administratiekosten rekenen wij €5,-extra per visum.
Het visum is alleen bedoeld voor toeristische en commerciële reizen naar Turkije waarbij het verblijf niet langer mag duren dan 90 dagen. Wanneer u op doorreis bent via Turkije en uw verblijf op de luchthaven niet langer duurt dan 24 uur heeft u geen visum nodig. 

U dient in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of een paspoort met minimaal een lege visum pagina. Beiden moeten nog minimaal 180 dagen geldig zijn op de aankomstdatum in Turkije. Dit heeft de Turkse overheid bepaald. 

Wij adviseren u uw visum minimaal 3 dagen van te voren aan te vragen. Dit in verband met eventuele vluchtwijzigingen waarbij uw vlucht eventueel eerder vertrekt.

Nee, u moet dan een visum aanvragen bij de Turkse ambassade of het Turks consulaat.
U heeft een Europese ID-kaart of paspoort nodig die nog minimaal 180 dagen geldig is op de aankomstdatum in Turkije. Dit heeft de Turkse overheid bepaald. Verder heeft u voor de betaling uw bankpas of een creditcard nodig.
Wij vragen per aanvraag van het e-Visum enkel een van vergoeding €6,-

voor de bemiddelings- en administratiekosten. Daarbij betaalt u de prijs zoals deze wordt bepaalt door de Turkse overheid. Voor Nederland en België is dit bedrag vastgesteld op $35,- USD. Daar bovenop rekent de Turkse overheid een service fee van $0,70 USD per (groeps)aanvraag. 


Dit betekent omgerekend een totaalbedrag van €39,95 per aangevraagd visum. Ongeacht de wisselkoers hanteren wij een vast totaalbedrag van €39,95 

Wilt u het visum ook per post dan brengen wij €3,- extra in rekening per aanvraag. 

 

Het e-Visum is alleen bedoelt voor toeristische en commerciële reizen naar Turkije.

Momenteel kunnen de landen Nederland, België direct het e-Visum bij ons aanvragen.

Ja, bij evisumturkije-aanvragen.nl kunt u een e-Visum voor Turkije zonder het gebruik van een creditcard aanvragen. 

Bij ons kunt u gewoon met iDeal de betaling voltooien.

Afghanistan
Algerije
Angola
Antigua en Barbuda
Armenië
Australië
Bahama's
Bahrein
Bangladesh
Barbados
België
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Canada
Centraal-Afrikaanse Republiek
China
Comoren
Democratische Republiek Congo
Djibouti
Dominica
Dominicaanse Republiek
Egypte
Equatoriaal-Guinea
Eritrea
Estland
Ethiopië
Fiji
Filipijnen
Gabon
Gambia
Ghana
Grenada
Grieks-Cypriotische Regering in het Zuiden van Cyprus
Guinee
Guinee-Bissau
Haïti
Hong Kong (BN(O))
Ierland
India
Indonesië
Irak
Ivoorkust
Jamaica
Jemen
Kaapverdië
Kameroen
Kenia
Koeweit
Kroatië
Lesotho
Letland
Liberia
Litouwen
Madagaskar
Malawi
Malediven
Mali
Malta
Mauritanië
Mauritius
Mexico
Mozambique
Namibië
Nederland
Nepal
Niger
Nigeria
Noorwegen
Oeganda
Oman
Oostenrijk
Oost-Timor
Pakistan
Polen
Portugal
Qatar
Republiek Congo
Rwanda
Saint Lucia
Saint Vincent en de Grenadines
Sao Tomé en Principe
Saoedi-Arabië
Senegal
Sierra Leone
Soedan
Somalië
Spanje
Suriname
Swaziland
Taiwan
Tanzania
Togo
Tsjaad
V.S.
Verenigd Koninkrijk (Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland)
Verenigde Arabische Emiraten
Vietnam
Zambia
Zimbabwe
Zuid-Afrika

Nee, in uitzonderlijke gevallen kan een douanebeambte bij uw aankomst alsnog het besluit nemen om u niet toe te laten. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de gegevens op uw visum niet kloppen met uw paspoort. Om deze reden is het dan ook erg belangrijk dat u uw gegevens goed controleert voordat u uw aanvraag verzend.

Het visum is 180 dagen

geldig vanaf de opgegeven aankomstdatum. De datum hiervan kunt u terugzien op uw visum bij “Valid from” / “Valid until”.

Let op! Uw verblijf mag aaneengesloten niet langer duren dan 30 of 60 of 90 dagen. Dit is afhankelijk van uw nationaliteit. Voor Nederland en België geldt een verblijfsduur van 90 dagen. U mag binnen 180 dagen wel meerdere malen het land betreden (zolang het visum geldig is).

Voor Nederland en België geldt een verblijfsduur van 90 dagen. Dit betekent dat u 90 dagen aaneengesloten in Turkije mag verblijven.

 

Let op! U mag binnen 180 dagen (dit is zolang het visum geldig is) wel meerdere malen Turkije betreden. Als u meermalen het land betreedt tijdens de geldigheidsduur van het visum, dan mag het totaal aantal dagen dat u verblijft van elk bezoek bij elkaar opgeteld ook niet boven 90 dagen komen.

De verblijfsduur verschilt per nationaliteit. Dit kan zijn 30 of 60 of 90 dagen dat u aaneengesloten in Turkije mag verblijven. Dit kunt u gemakkelijk terugvinden onder de button “alle landen met benodigd visum”.

De datum van de geldigheid van het visum kunt u gemakkelijk terugzien op het visum bij “Valid from” / “Valid until.

De de geldigheidsduur van het e-Visum begint op de aankomstdatum die u aangeeft. Wij verleggen de aankomstdatum 3 dagen eerder dan uw werkelijke aankomstdatum. Dit i.v.m. eventuele vluchtwijzigingen, waardoor uw vlucht bijvoorbeeld een dag eerder kan vertrekken en dan ook geldig zal zijn. 

 

U kunt Turkije intreden op elk tijdstip binnen die periode. De geldigheidsduur van het visum is 180 dagen. Dit kunt u terugzien op het visum bij “Valid until” Let op! Uw daadwerkelijke aankomstdatum hoeft niet hetzelfde te zijn. U mag bijvoorbeeld ook op een latere datum arriveren in Turkije, als u maar binnen de geldigheidsduur van het visum Turkije binnenkomt en verlaat.

Houdt er wel rekening mee dat uw verblijfsduur niet langer dan 30 of 60 of 90 dagen mag zijn. Dit is afhankelijk van uw nationaliteit. Voor Nederland en België geldt een verblijfsduur van 90 dagen. Als u meermalen het land betreedt tijdens de geldigheidsduur van het visum, dan mag het totaal aantal dagen dat u verblijft van elk bezoek bij elkaar opgeteld ook niet boven 90 dagen komen 

De verblijfsduur kunt u gemakkelijk terugvinden op uw visum. Uw paspoort dient minimaal 180 dagen geldig te zijn op de aankomstdatum in Turkije. U kunt maximaal 3 maanden voor de aankomstdatum een visum aanvragen.

De datum van de geldigheid van het visum kunt u gemakkelijk terugzien op het visum bij “Valid from” / “Valid until.
Ja, zolang de geldigheidsduur van het visum niet is verstreken

kunt u met het e-Visum meermalen Turkije binnenkomen. De geldigheidsduur van het e-Visum is 180 dagen. Dit kunt u terugzien op het visum bij “Valid from” / “Valid until”. 

Bij aankomst van een tweede bezoek binnen de geldigheidsduur van het visum, dient uw paspoort of ID kaart nog minimaal 150 dagen geldig te zijn.

Als u meermalen het land betreedt tijdens de geldigheidsduur van het visum, dan mag het totaal aantal dagen dat u verblijft van elk bezoek bij elkaar opgeteld niet boven 90 dagen komen.

Ja, u moet een hardcopy (=uitgeprint) of een softcopy ( = digitaal) van uw visum kunnen tonen bij de douane als daar om gevraagd wordt. Tevens moet u het visum kunnen totnen tijdens uw verblijf in Turkije.
Als u langer dan de toegestane verblijfsduur wilt verblijven, dan moet u bij de lokale politie in Turkije een verblijfsvergunning aanvragen.

 

Let op, het e-Visum is alleen bedoeld voor toeristische- en zakelijke doeleinden. Reist u met een ander doel naar Turkije, bijvoorbeeld om te werken of te studeren dan moet u bij het Turkse consulaat in Nederland een visum aanvragen.

Als u langer in Turkije verblijft dan de toegestane verblijfsduur, kan u een boete, uitzetting of een toegangsverbod tot het land opgelegd worden.

De vereiste voor een visum is de geldigheidsduur en de gegevens uit het paspoort moeten overeenkomen met het visum.
Nee, vanaf november 2015 is dit niet meer mogelijk en kunt u het visum alleen nog online kopen.

U heeft geen e-Visum nodig als u binnen de stadsgrenzen blijft waar het schip is aangelegd. In dit geval word de toegang verleend door de lokale autoriteiten van de havenstad. Uw verblijf mag dan niet langer dan 72 uur duren. Komt u buiten de stadsgrenzen waar het schip is aangelegd dan heeft u wel een e-Visum nodig.

Nee, als u niet langer dan 24 uur de luchthaven verblijft heeft u geen visum nodig.
Ja, indien u in het bezit bent van een geldig visum is dit geen probleem. Let op: Indien u burger bent van een van de onderstaande landen dan bent u verplicht met Turkish airlines of Pegasus airlines te vliegen:

 

Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Centraal-Afrikaanse Republiek
Comoren
Democratische Republiek Congo
Djibouti
Egypte
Equatoriaal-Guinea
Eritrea
Ethiopië
Gabon
Gambia
Ghana
Guinee
Guinee-Bissau
Ivoorkust
Jemen
Kaapverdië
Kameroen
Kenia
Lesotho
Liberia
Madagaskar
Malawi
Mali
Mauritanië
Mozambique
Namibië
Niger
Nigeria
Oeganda
Republiek Congo
Rwanda
Sao Tomé en Principe
Senegal
Sierra Leone
Soedan
Somalië
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjaad
Vietnam
Zambia
Zimbabwe


Benodigdheden bij de aanvraag: Uw paspoort 

 

Benodigdheden bij de betaling: bankpasje 

U vult uw persoonsgegeven in op het aanvraagformulier. Als u de stappen heeft doorlopen, controleert u of uw gegevens correct zijn ingevuld. Hierna klikt u op de knop betalen. Als u voor meer reizigers een visum wilt aanvragen dan klikt u op de knop "reiziger toevoegen" en vult voor hen de gegevens in. Als u de formulieren ingevuld heeft klikt u op de knop "betalen". Nu komt u op de betaal pagina waar u uw keuze maakt uit een van de betalingsmogelijkheden en u maakt het bedrag over.

Als wij de gegevens hebben ontvangen vragen wij het visum direct voor u aan. Binnen 24 uur heeft u het e-Visum op de email ontvangen, doorgaans ontvangt u het visum dezelfde dag nog op uw email. U kunt dan het visum downloaden en uitprinten. 

Het uitgeprinte visum moet u tonen als u Turkije binnenkomt. Op de luchthaven zal deze worden gecontroleerd op juistheid en geldigheid. Vandaar dat het erg belangrijk is dat alle gegevens die u invult op het aanvraagformulier precies overeenkomen met de gegevens op uw paspoort/ID kaart. De gegevens die u dient in te vullen zijn onder andere uw voornamen, achternaam, geboortedatum, adres en paspoortgegevens.

Als u niet goed weet wat u moet invullen bij een bepaalde vraag, dan kunt u met de muis op de gaan 'i' staan voor extra instructies bij de vraag.

U heeft een Europese ID-kaart of paspoort nodig die nog minimaal 180 dagen geldig is op de aankomstdatum in Turkije. Dit heeft de Turkse overheid bepaald.
U kunt maximaal 3 maanden voor de aankomstdatum een visum aanvragen. Wij adviseren u om uw e-Visum tenminste 48 uur voor vertrek aan te vragen.
Wij sturen u altijd binnen 24 uur na het indienen van uw aanvraag het visum naar uw email. Doorgaans ontvangt u het visum dezelfde dag nog (binnen enkele uren na het aanvragen) op uw email. Indien u binnen 24 geen visum heeft ontvangen kunt u contact met ons opnemen. Als u uw persoonlijk referentienummer bij de hand houdt kunnen wij u zo snel mogelijk helpen. Uw persoonlijk referentienummer heeft u ontvangen in de bevestigingsmail.
Als u binnen 24 uur het visum nog niet heeft ontvangen op uw e-mail, kunt u contact met ons opnemen zowel telefonisch als per e-mail. Onze contactgegevens vindt u op de contactpagina. Als u uw persoonlijk referentienummer bij de hand houdt kunnen wij u zo snel mogelijk helpen. Uw persoonlijk referentienummer heeft u ontvangen in de bevestigingsmail.

Nee, als u na de aanvraagdatum van het visum een nieuw paspoort heeft gekregen dient u een nieuw visum aan te vragen. U kunt het e-Visum niet overzetten naar een nieuw paspoort.

Ja, hiervoor gebruikt u een 2e aanvraagformulier op de aanvraagpagina. U klikt dan op de knop “reiziger toevoegen” in het overzicht.
Elk reisgenoot heeft een eigen visum nodig. U kunt wel met de gegevens van uw reisgenoten zelf direct het e-Visum voor hen aanvragen bij ons. U vult dan meerdere aanvraagformulieren in en verzendt deze tegelijkertijd.

 

Al uw reisgenoten moeten wel burger zijn van hetzelfde land. Tevens moeten de reisdocumenten van hetzelfde type zijn (reguliere, officiële, diplomatieke) en de datum van aankomst moet hetzelfde zijn.

Let op: bij een groepsaanvraag gaat de geldigheidsduur van het e-Visum in op de aankomstdatum. Al uw reisgenoten hoeven niet op dezelfde datum te arriveren in Turkije. De aankomstdatum kan elk reislid dus zelf bepalen.

Ja, indien u alle juiste gegevens heeft is een e-Visum aanvragen voor iemand anders geen probleem. U kunt ook voor een groep e-Visums aanvragen. U vult dan steeds opeenvolgend een nieuw formulier in en verzend de formulieren tegelijk als groep.
Ja, u kunt bij ons een spoedaanvraag indienen!

 

Dagelijks tussen 9.00uur en 17.00uur kunnen wij uw aanvraag met spoed verwerken . Hiervoor brengen wij geen extra kosten in rekening. U kunt ons bellen om aan te geven dat de aanvraag met spoed behandeld moet worden.

Ja, wij kunnen het e-Visum u ook per post toezenden. 

Hiervoor wordt €3,- extra in rekening gebracht.

U kunt ons bellen of mailen. Als u uw persoonlijke referentienummer bij de hand houdt kunnen wij u zo snel mogelijk helpen. Wij zullen dan achterhalen wat de reden hiervan is. 

 

In uw bevestigingsmail kunt u uw persoonlijke referentienummer terugvinden. Met dit nummer kunnen wij de status van uw aanvraag inzien.

Nee, het e-Visum is ongeldig. U zult een nieuwe aanvraag moeten indienen en opnieuw moeten betalen.

U kunt uw visum dan aanvragen bij de Turkse ambassade of het Turkse consulaat, meestal komt het dan alsnog goed met uw visum.
Wij vragen per aanvraag van het e-Visum enkel een van vergoeding €5,- 

voor de bemiddelings- en administratiekosten. Daarbij betaalt u de prijs zoals deze word bepaalt door de Turkse overheid. Voor Nederland en België is dit bedrag vastgesteld op $35,- USD. Daar bovenop rekent de Turkse overheid een service fee van $0,70 USD per (groeps)aanvraag. 

 

Dit betekent omgerekend een totaalbedrag van €39,95 per aangevraagd visum. Ongeacht de wisselkoers hanteren wij een vast totaalbedrag van €39,95

Wilt u het visum ook per post dan brengen wij €3,- extra in rekening per aanvraag.

Bij ons heeft u de keuze uit de hieronder staande betalingsmogelijkheden:

1. iDeal

2. Bancontact/Mister Cash

3. Visacard

4. Mastercard 

5. eMaestro

Ja, als uw visumaanvraag word afgewezen zullen wij u zo spoedig mogelijk het aankoopbedrag terugstorten op uw rekening.

Ja, bij evisumturkije-aanvragen.nl kunt u een e-Visum voor Turkije zonder het gebruik van een creditcard aanvragen. 

 

Bij ons kunt u gewoon met iDeal de betaling voltooien.

Nee, helaas is er na het versturen van uw aanvraag geen mogelijkheid meer om de aanvraag te annuleren. Ook kunnen wij het aankoopbedrag dan niet meer terugstorten.

Wanneer wij uw gegevens nog niet hebben verwerkt kunnen wij dit nog kosteloos voor u aanpassen. U kunt dit ons per email of per telefoon ter kennis geven.

 

Als wij uw aanvraag reeds hebben verwerkt dan is wijziging niet meer mogelijk. U zult dan een nieuwe aanvraag moeten indienen. De kosten hiervoor zijn helaas voor uw eigen rekening. 

Wij zijn niet aansprakelijk voor door u fout ingevoerde gegevens.

Nee, wijziging hiervan is niet mogelijk. Wel kunt u gewoon binnen de geldigheidsduur van het visum gebruik maken van het visum. Is uw visum niet geldig meer op uw nieuw geplande aankomstdatum, dan dient u een nieuw visum aan te vragen.

 

De geldigheidsduur kunt u terugzien op het visum bij “Valid from” / “Valid until”.

Nee, u heeft dan uw persoonsgegevens verkeerd ingevuld bij de aanvraag. Hierdoor is uw visum niet geldig. U dient dan een nieuw e-Visum aan te vragen. De kosten hiervoor zijn helaas voor uw eigen rekening. 

 

Om deze reden benadrukken wij dan ook al uw ingevoerde gegevens goed te controleren voordat u deze verzend.

Ons privacy beleid en onze werkwijze is ingericht volgens de richtlijnen zoals deze zijn vastgelegd in de Europese wetgeving omtrent de Bescherming van Persoonsgegevens.

 

Wij laten alleen persoonsgegevens verwerken door onze eigen mensen, deze zijn allen in het bezit van een bewijs omtrent goed gedrag.

Wij staan geregistreerd bij de toezichthouder op de wet AVG vertegenwoordigt bij de landen waar wij onze service aanbieden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de volgende links www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/.ec.europa.eu .

De internetbeveiliging hebben wij uitbesteedt aan een professioneel internetbedrijf welke tevens gespecialiseerd is in websitebeveiliging. 

Voor meer informatie over de beveiliging en opslag van uw persoonsgegevens kunt u altijd contact met ons opnemen per telefoon of per email.

Bekijk hier onze privacyverklaring

Uw persoonsgegevens worden versleuteld en offline opgeslagen, tevens zijn uw persoonsgegevens tijdens verzending per email versleutelt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van SSL beveiliging. De beveiliging hebben wij uitbesteedt aan een professioneel internetbedrijf welke tevens gespecialiseerd is in internetbeveiliging. (www.expedient.nl)

Alleen uw NAW-gegevens worden voor onze eigen klantenadministratie versleuteld en offline opgeslagen in ons systeem. Het officiële aanvraagnummer afgegeven door het ministere van buitenlandse zaken van de republiek Turkije houden wij gedurende de geldigheidsduur van uw visum Turkije voor u in bewaring. D.w.z. tot 180 dagen na de door u opgegeven aankomstdatum in Turkije. De geldigheidsduur kunt u terugvinden op uw visum bij "Valid from / Valid until". 

Wilt u meer weten over hoe wij garant staan voor de internetbeveiliging, dan kunt u altijd contact met ons opnemen per email of per telefoon.

Bekijk hier onze privacyverklaring

Voor onze klantenadministratie bewaren wij enkel uw naam en adresgegevens. Deze woren versleuteld en offline opgeslagen in ons systeem. Het officiële aanvraagnummer afgegeven door het ministere van buitenlandse zaken van de republiek Turkije houden wij gedurende de geldigheidsduur van uw visum Turkije voor u in bewaring. D.w.z. tot 180 dagen na de door u opgegeven aankomstdatum in Turkije. De geldigheidsduur kunt u terugvinden op uw visum bij “Valid from / Valid until”. 

U kunt altijd contact met ons opnemen met het verzoek uw persoonsgegevens te verwijderen, hier zullen wij uiteraard gehoor aangeven.

Bekijk hier onze privacyverklaring

Uw aanvraag word met de grootst mogelijke zorg verwerkt, mocht u toch een klacht hebben dan kunt u deze indienen per email of een bericht achterlaten op de website. Wij streven ernaar binnen 24 uur gehoor te geven aan uw klacht, met een maximum tot 72 uur. 


Onze contactgegevens kunt u vinden op de contactpagina.

Op de algemene voorwaarden is het Nederlandse recht van toepassing. Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Om eventuele problemen bij de douane te voorkomen:

Als u als ouder met uw kind reist zonder de andere ouder, dan raden wij u aan om een ondertekend document bij u te dragen waarin de andere ouder toestemming geeft voor de reis en daarbij raden wij tevens aan een kopie van een geldig paspoort van de andere ouder bij u te dragen.

Reist u met een minderjarige zonder dat u de het ouderlijk gezag heeft, dan dient u een ondertekend document bij u te dragen waarin beide ouders toestemming geven voor de reis en tevens een kopie van de geldige paspoorten van de ouders bij u te dragen.

Formulieren zijn op deze website te downloaden formulier toestemming reizen met een minderjarige naar het buitenland. Het formulier is geen vrijwaring van eventuele problemen bij de douane. Daarom raden wij u aan om goed te informeren welke regels er op uw situatie van toepassing zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Turkse ambassade of het Turks consulaat.


Als u als minderjarige zonder begeleiding wilt reizen naar de Turkije adviseren wij u contact opnemen met uw reisorganisatie. Verschillende vliegmaatschappijen hebben eigen restricties voor het alleen reizen als minderjarige. Tevens dient u bij aankomst in het bezit te zijn van een notarieel document waarin toestemming is gegeven door beide ouders dat u als minderjarige reist. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Turkse ambassade of het Turks consulaat.

De Turkse Ambassade in Den-Haag

Jan Evertstraat 15 2514 BS Den-Haag

Telefoonnummer: (+31) 70-3604912

Faxnummer: (+31) 70-3617969

E-mail Adres: embassy.thehague@mfa.gov.tr

Website: www.lahey.be.mfa.gov.tr

Openingstijden: 09:00-13:00 uur en 14:00-18:00 uur

 

Het Consulaat van Turkije in Amsterdam

Raadhuisstraat 48 -50 1016 DG Amsterdam

Telefoonnummer: (+31) 20 - 421 19 19

Faxnummer: (+31) 20 - 421 17 91

E-mail Adres: risch@xs4all.nl

 

Het Consulaat van Turkije in Deventer

Keizerstraat 8 7411 HG Deventer

Telefoonnummer: (+31) 570 - 68 86 50

Faxnummer: (+31) 570 - 61 95 54

E-mail Adres: deventer@turkishconsulate.nl

Website: www.turkishconsulate.nl

Openingstijden: 09:00 - 12:00 uur en 14:00 - 17:00 uur

 

Het Consulaat van Turkije in Leiden

Kort Rapenburg 1 -3 2311 GC Leiden

Telefoonnummer: (+31) 71 - 566 55 56

Faxnummer: (+31) 71 - 512 33 55

E-mail Adres: info@hcgturkije.nl

Website: www.hcgturkije.nl

Openingstijden: 09:00 - 12:30 uur en 13:00 - 16:00 uur

 

Het Consulaat van Turkije in Rotterdam

Westblaak 2 3012 KK Rotterdam

Telefoonnummer: (+31) 10 - 201 20 00

Faxnummer: (+31) 10 - 201 20 50

E-mail Adres: consulate.rotterdam@mfa.gov.tr

Website: rotterdam.cg.mfa.gov.tr

 

Nee, het is niet mogelijk om een visum voor Turkije op de luchthaven te kopen. Wanneer u Turkije bezoekt voor toeristische of commerciële doeleinden, dient u een e-Visum aan te vragen. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een digitaal visum en kan alleen online aangevraagd worden. U dient dit visum aan te vragen voordat u op reis gaat.


Eerder was het wel mogelijk uw visum voor Turkije op de luchthaven te kopen. Sinds 2015 is dit veranderd en kan het dus alleen nog digitaal. Nadat u het visum heeft aangevraagd print u het uit, of wij kunnen het ook per post toesturen.


Ja, u kunt met een Europees ID-kaart of paspoort een e-Visum aanvragen. Deze moet nog minimaal 180 dagen geldig zijn op de aankomstdatum in Turkije. Dit heeft de Turkse overheid bepaald.