05 februari 2019
Terug

Alacati

Wat hier in Nederland het “Gooi” genoemd wordt is Alacati bij de Turken. Van oorsprong is het een vissersdorpje waar veel Grieken woonden,  nu is het echt de meest ideale plek om te windsurfen, zelfs één van de beste ter wereld. Echter, alleen voor de rijke Turken om het zo maar te noemen. 

Eerste hotel

Je zou gerust kunnen zeggen dat Alacati nu één van de belangrijkste en meest moderne vakantieoorden is geworden van de Egeïsche kust. In 2001 heeft Alacati zijn eerste hotel geopend en sindsdien is er een heleboel verandert, want nu zitten de straten vol met restaurants, winkeltjes en hotels. De bevolking van dit plaatsje maakt er goed gebruik van. Alacati is zelfs een toplocatie geworden voor de fotografen, ook worden hier heel wat bruidjes vastgelegd. 

Wijngebied

Niet alleen als vakantieoord staat Alacati op de kaart maar ook hun rum heeft een geschiedenis. De regio hier is een wijngebied waar ze zowel wijn als rum maken. 
De stad doet er alles aan om zijn uitstraling te behouden. Dit doen ze bijvoorbeeld door het verbieden van het bouwen van meerdere verdiepingen vanwege het aangezicht en de oude huizen worden gerestaureerd en omgebouwd naar kleine hotels of restaurants. Je kunt hier echt in alle rust genieten langs de kust, want ze hebben strenge regels wat betreft muziek. Harde muziek mag bijvoorbeeld alleen vanaf zonsopgang. 

De wind

Wat heel belangrijk is in de stad Alacati is de wind, want daar moeten ze het wel van hebben. Sorfu is daar één van. Ook worden hier veel internationale wedstrijden gehouden. Van de Middellandse zee heeft Alacati de mooiste strand en de schoonste zee. Voor echte windsurfliefhebber is dit de beste plek om te overwinteren, want niet alleen in de zomer kun je dit doen, maar ook in de winter. Je kunt hier niet alleen windsurfen maar ook voor kitesurfen en suppen. Zowel voor de gevorderde als beginner. Er zijn genoeg surfclubs om de spullen te huren zodat je niet gelijk alles zelf hoeft aan te schaffen. 

Van alle markten thuis

Niet alleen voor de surfers is hier dus van alles te doen, maar houd je van winkelen en het bezoeken van markten. dan kun je hier ook zeker wel terecht. Elke zaterdag is er een grote markt in Alacati waar je van alles kunt vinden van kleren tot aan specerijen. 

Ook graag windsurfen in Alacati? Vraag hier het evisum aan!