02 augustus 2016
Terug

Algemene informatie over het visum voor Turkije

Wanneer u op vakantie gaat, denkt u er wellicht niet direct aan om een visum aan te vragen. Tegenwoordig verschilt dit ook per land. Het ene land vraagt wel om een visum en het andere niet. Turkije is zo’n land waarbij het wel nodig is om een visum aan te vragen wanneer u het land wilt betreden. Meestal wijst het reisbureau, waar u uw reis boekt, u op het feit dat het voor deze reis een vereiste is om een visum aan te vragen.

Gelukkig is het aanvragen van een visum Turkije heel makkelijk via internet te realiseren. Ook zijn de kosten hiervan relatief laag. Wilt u meer weten over het aanvragen van een Turkse visum? Wij hebben in dit artikel al het een en ander voor u op een rijtje gezet:

Turks visum online aanvragen

U kunt tegenwoordig heel makkelijk een visum online aanvragen. Dus geen lange wachtrijen meer op het vliegveld. Het aanvragen is ook zo gedaan, binnen enkele minuten heeft u uw aanvraag ingediend. De kosten hiervan bedragen bij eVisa Application Services €25,- dus net zoveel als op het vliegveld. Maar dan met heel wat extra service! Zoals ingebouwde controles op onze Nederlandse website.

Maar wij bieden onze klanten ook een Nederlandse klantenservice waar u terecht kunt met al uw vragen over het indienen van een visum aanvraag.

Wij controleren elke aanvraag handmatig, en nemen contact met u op wanneer wij een foutje tegen komen. Dit bespaard u heel wat geld, zodat u geen nieuwe aanvraag hoeft in te dienen. Tevens kunnen wij uw visum via de post naar u versturen voor maar €3,- extra. 

Turks visum ook voor Belgen 

In het verleden was het alleen maar mogelijk om een visum op het vliegveld van Turkije aan te vragen. Nu is het voor zowel Nederlanders als Belgen mogelijk om bij ons online een visum aan te vragen. Wij bieden namelijk verschillende betalingsmogelijkheden aan, namelijk; Bancontact/Mister Cash, iDEAL of creditcard. U kunt dus zelf kiezen hoe u het liefst betaald, op een veilige en vertrouwde manier via uw eigen bank.

U kunt uw visum ook op de officiële website van de Turkse overheid aanvragen, echter kunt u hier alleen met creditcard betalen. Ook is hun klantenservice slecht tot niet te bereiken, terwijl onze klantenservice goed te bereiken is. Wanneer wij onze telefonische klantenservice gesloten is, zijn wij per e-mail altijd te bereiken.

Turks visum verlopen

Let er goed op dat uw visum Turkije geldig is wanneer u naar Turkije vertrekt. Deze kan namelijk verlopen. Een Turks visum is 180 dagen geldig, vanaf de datum van aanvraag. In deze 180 dagen mag u 90 dagen aaneengesloten in Turkije verblijven. Maar dit is uiteraard geen verplichting.

U mag zelf weten hoe u deze dagen indeelt. Uw visum is aan uw paspoort gekoppeld. Wanneer uw huidige paspoort verloopt, waaraan uw visum is gekoppeld, verloopt dit visum automatisch en zult u een nieuw visum aan moeten vragen met uw nieuwe paspoort. 

Tips

Wij drukken onze klanten altijd op het hart om alle gegevens exact over te nemen zoals deze in uw paspoort vermeldt staan. Vooral een juist paspoortnummer is van cruciaal belang. Wanneer het paspoortnummer welke op uw visum staat niet overeen komt met het paspoortnummer welke op uw paspoort staat, wordt u de toegang tot Turkije geweigerd.

Controleer daarom altijd nauwkeurig alle gegevens op uw aanvraag voordat u deze definitief verzend en betaald. Ook adviseren zij onze klanten om uw goed gekeurde visum uit te printen en bij u te dragen tijdens uw reis. Dit is overigens niet verplicht, maar kan wel goed van pas komen.