11 mei 2016
Terug

Ontdek de bezienswaardigheden van Istanbul

In Istanbul ontdek je het ouderwetse oosten het nieuwerwetse westen. Dit komt omdat Istanbul als enige stad in de hele wereld die zich op twee continenten bevindt, namelijk deels in Europa en deels in Azië. Veel van beide culturen kom je tegen in het dagelijks leven. En dat is nou juist wat Istanbul zo interessant maakt, je zult je er nooit vervelen. Veel mensen denken dat Istanbul de hoofdstad van Turkije is, omdat Istanbul de grootste stad is van Turkije. Istanbul heeft zo’n 14 miljoen (ingeschreven) inwoners. Het heeft veel te bieden op het gebied van geschiedenis en cultuur. Laat u verrassen door de meest schitterende gebouwen en moskeeën. En door de geweldige nachtclubs en discotheken, want Istanbul is zowel overdag als ‘s nachts een bruisende stad.

De mooiste bezienswaardigheden van Istanbul op een rijtje:

  • Sultan Ahmetmoskee, ook wel de Blauwe moskee genoemd. Er zaten vroeger namelijk allemaal blauwe tegeltjes op de muren aan de binnenzijde van de moskee, vandaar de naam. Deze moskee is gebouwd tussen 1609 en 1616. Aan de binnenzijde van de moskee zijn 20.000 met de hand geschilderde tegeltjes wat een hele mooie uitstraling geeft. Ook staan er 6 minaretten, dit zijn de torens die vaak bovenop of vrijstaand van de moskee staan. 
  • Moskee de Haghia Sophia; dit is een Byzantijns monument wat circa 1500 jaar oud is welke tegenover de Blauwe moskee staat. De moskee is tegenwoordig een museum, maar voordat het een museum werd was dit een kathedraal en moskee. 
  • Topkapi paleis; een imponerend paleis met een apart harem gedeelte en een bijbehorend museum. Wanneer je via de Keizerlijke poorten binnenkomt loop je een klein dorpje binnen met een hospitaal, paardenstallen en een bakkerij. Om het paleis heen zijn hele mooie tuinen en terrassen te vinden.
  • Grote Bazaar; de grootste overdekte markt ter wereld met wel 3000 winkeltjes, waar u makkelijk kunt verdwalen, maar gelukkig zijn er 5 uitgangen. Je kunt er echt van alles kopen zoals; Turkse tapijten, kleding, antiek, sieraden en allerlei heerlijk geurende kruiden die niet alleen heerlijk smaken maar er ook fantastisch uit zien, dus echt een lust voor het oog.
  • Galatabrug; wanneer u deze brug oversteekt, en de talloze vissers voorbij loopt, komt u bij de Galata toren welke u kunt beklimmen om te kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de Gouden Hoorn. Wanneer u slecht ter been bent, is er ook een lift aanwezig om zo naar het hoogste punt te komen van de Galata toren. Daar bevindt zich ook een restaurant.
  • Cagaloglu Hamami: Dit is een van de meest bekendste en fraaiste badhuizen van Istanbul en is meer dan 300 jaar oud. Wanneer je hier binnenstapt is het net alsof je terug gaat in de tijd. Hier kun je je lekker laten verwennen door het boeken van allerlei heerlijke behandelingen.