23 februari 2018
Terug

De vliegtuigen van Turkish Airlines weer propvol

De vliegtuigen van Turkish Airlines weer propvol
2017 was een goed jaar voor Turkish Airlines. Ze hebben namelijk ongeveer een tiende meer passagiers vervoerd vorig jaar. De maand december was helemaal een top maand voor ze. De vliegtuigen zaten in deze maand voller dan voorheen.

2016


In totaal hebben 68,6 miljoen mensen gevlogen met Turkish Airlines. Dit is zo’n 9,3% meer dan er in 2016 gevlogen hebben met de Turkse luchtvaartmaatschappij. Een van de meest belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaartmaatschappij is de bezettingsgraad van de vliegtuigen. Deze is maar liefst opgelopen van 74,4% naar 79,1%. 
In december 2017 lag dit percentage nog iets hoger namelijk; 79,9%. Turkish Airlines laat weten dat ze die december de hoogste bezettingsgraad hadden in de gehele geschiedenis van hun bestaan. 

Bijna de oude

Het lijkt er op dat Turkish Airlines zich weer aan het herpakken is gezien ze bijna hun oude bezettingsgraad weer terug hebben. Dit heeft wel even geduurd. In z015 werden er ongeveer een tiende meer reizigers vervoerd. In 2016 liep de bezetting helaas maar op met 2,5 %. Dit kwam uiteraard door alle onrust in Turkije rondom de aanslagen en de mislukte coup. 

Concurrentie

Turkish Airlines behoort toch wel tot een van de meest belangrijke concurrenten van de grootste internationale luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa en Air France-KLM. Een gedeelde plek samen met de maatschappijen uit de Golfregio. Lufthansa en Air France-KLM hebben in 2017 wel heel wat meer reizigers vervoerd dan Turkish Airlines. Lufthansa heeft in totaal 130 miljoen passagiers vervoerd en Air France-KLM zo’n 99 miljoen. Turkish Airlines, zoals eerder genoemd, volgde met 68,6 miljoen wat ook zeker niet weinig is. 

Lees ook eens ons artikel: Gewoon weer naar Turkije. Hierin geven wij namelijk tien tips waarom je ook gewoon weer in 2018 naar Turkije moet gaan!