27 september 2017
Terug

Het prachtige Sirince moet je echt gezien hebben!

Het kleine dorpje Sirince wordt vaak vergeten en overgeslagen. Maar dit is eigenlijk ontzettend zonde want ondanks het een klein dorpje is, is het er echt prachtig! Sirince ligt in de provincie Izmir en is een district van Selçuk. Heel vroeger werd het dorpje ook wel Efeze in de bergen genoemd.

Witte huizen

Het dorpje staat bekend om zijn witte huisjes welke stammen uit de 19e eeuw en door de jaren heen nog in zeer goede staat verkeren. Deze witte huisjes met oranje daken worden omringd door een groen landschap met olijfbomen, wijngaarden en groene bossen wat echt een heel mooi gezicht is. Je kunt je vast wel voorstellen dat het een geweldig uitzicht biedt.

Sirince heeft alles

Sirince mag dan een klein dorpje zijn, maar je komt er niets te kort. Je kunt er heerlijk eten in verschillende restaurants, comfortabel slapen in hotels, wijn proeven in de wijnkelders en nog veel meer. De Egeïsche bevolking is zeer gastvrij en zullen je met open armen ontvangen. Het dorpje doet de betekenis van zijn naam eer aan namelijk; charmant. Want een charmant dorpje is het zeker.  Kusadasi, Izmir en Cesme liggen er om de hoek dus een uitstapje naar een van deze plaatsen is ook zo gemaakt.

Wat te doen in Sirince

Helemaal aan het begin van het dorpje, bij de ingang, staan kraampjes en kun je winkelen in kleine winkeltjes die er zich gevestigd hebben. Je kunt er allerlei Turkse zelfgemaakte heerlijkheden kopen maar ook souvenirs die ze zelf gemaakt hebben zoals zeep en jam. Heel leuk om mee te nemen voor het thuisfront! De wijnproducenten bieden bezoekers van dit dorpje vaak gratis versnaperingen aan om op die manier hun producten te promoten. Deze wijnproducenten gebruiken vruchten uit eigen omgeving. Wat je echt moet doen, is van de zonsondergang genieten. Die schijnt er echt bijzonder te zijn. Die prachtige oranje kleuren op die frisse witte huisjes moet echt een mooi gezicht zijn. Het dorpje heeft dus genoeg te bieden!

Kerken

In het dorpje staan ook twee prachtige historische kerken welke tevens uit de 19e eeuw stammen. Zo ga je weer even terug naar vroeger. De architectuur van deze kerken zijn werkelijk zeer bijzonder en zeker een bezoekje waard.

Festival

Het dorpje heeft zelfs zijn eigen jaarlijkse festival die veel bezoekers trekt het ‘Sirince vintage cultuur, kunst en vriendschap festival’. Tijdens dit festival worden er vele leuke activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan live muziek, dansvoorstellingen en wijnproeverijen. Dit festival wordt elk jaar in de maand oktober georganiseerd.