03 juni 2017
Terug

Hoe veilig vinden vakantiegangers Turkije? Heel veilig!

GFK (Gesellschaft für Konsumforschung) is een groot Duits marktonderzoekinstituut. Zij hebben een onderzoek gedaan naar hoe veilig vakantiegangers het in Turkije vonden. Uit dit onderzoek is gebleken dat 96% van de 664 ondervraagden zich heel veilig hebben gevoeld tijdens hun verblijf in Turkije. 90% van alle ondervraagden hebben aangegeven er over na te denken om nog weer terug te gaan naar Turkije.

Populair vakantieland

Turkije is altijd al een heel populair vakantieland geweest, met name voor de Nederlanders. Na alle terreurdreigingen van de afgelopen tijd werd dit wel wat minder. Mensen durven niet meer zo goed naar Turkije. En dat is exact de reden waarom Corendon graag wilde uitzoeken hoe veilig de Nederlander zich voelt in Turkije en hoe ze er nu tegenover staan. Corendon is een samenwerking aangegaan met GFK om de meningen van de Nederlander over Turkije als vakantieland in kaart te brengen. Het gaat om de vakantiegangers die in de maand april en mei van 2017 Turkije hebben bezocht.

Uitkomst

Ook is uit dit onderzoek gebleken dat meer van 50% van de ondervraagden in dubio hebben gestaan om wel of niet naar Turkije te gaan. Ook hebben de ondervraagden de service, accommodatie en Turkije als vakantieland een cijfer moeten geven. Deze komt neer op een gemiddelde van: 8,5! We kunnen dus stellen dat de vakantiegangers heel erg positief waren over hun verblijf in Turkije.