21 juni 2016
Terug

Een ideale gezinsvakantie in Turkije

Turkije is en blijft een zeer populair vakantieland onder de Nederlanders. Dit komt mede door de vele overblijfselen uit de oudheid, de schitterende natuur, geweldige markten, maar ook door het heerlijke weer.

In de maanden juli en augustus is het er zo’n 30°C, met gemiddeld maar 4 regenachtige dagen in de maand. Er kan dan ook bijna een zongarantie afgegeven worden. Ondanks het verscherpte reisadvies worden er nog steeds veel reizen geboekt naar dit land. En dan met name de badplaatsen van Turkije. Er wordt vaak gedacht dat Turkije een vakantieland is voor jongeren, maar niets is minder waar. Ook met een gezin is het er heerlijk vertoeven. Want Turkije is heel kindvriendelijk, omdat ze hier op inspelen.

De meeste hotels of resorts hebben speciale entertainment voor de kinderen. Het animatieteam zorgt dan voor allerlei leuke activiteiten voor de kinderen zodat de ouders even wat tijd voor zichzelf hebben en lekker te kunnen ontspannen. Niet alleen voor de ouders is dit een uitkomst, maar ook voor de kinderen. Die hoeven zich in ieder geval niet te vervelen. En ouders hoeven hun kinderen niet constant zien te vermaken. Maar er zijn natuurlijk ook zwembaden met glijbanen en sommige resorts hebben zelfs pretparken en waterparken. Er is dus genoeg entertainment voor jong en oud.

Turkije is verdeeld is in twee continenten, namelijk Europa en Azië. Je ziet je dus twee totaal verschillende culturen in één land, het moderne Westerse en het mysterieuze Oosterse loopt in elkaar over. En dat maakt Turkije nou juist zo bijzonder. Denk aan hippe moderne koffietentjes en de echte Turkse theehuizen. De hedendaagse beautysalons en de heerlijke Hamams (badhuizen).

Turkije is heel veelzijdig. Je kunt je vakantie zo exclusief of zo goedkoop mogelijk maken zoals je zelf wilt. Let ook altijd op de aanbiedingen, er zijn namelijk vaak veel vroegboekkortingen of lastminutes te vinden voor Turkije. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs! Wanneer je goedkoop op vakantie wilt kun je bijvoorbeeld een klein appartementje huren welke beheerd wordt door Turkse families. Dit zijn vaak hele knusse en gezellige appartementen en de beheerders zijn heel zorgzaam en zullen er dan ook voor zorgen dat je niets te kort komt.

Maar er is ook genoeg keuze in een exclusieve vakantie, bijvoorbeeld een volledig verzorgde all-in vakantie in een luxe resort. Dan hoeft u werkelijk nergens meer aan te denken. Zelfs eten en drinken zit hier bij in. Het ontbijt, de lunch en het diner wordt vaak geserveerd in een buffet vorm. Drinken kan er de hele dag en tussen de middag wordt er getrakteerd op een lekkere snack. Uiteraard hoeft u hier niet elke dag gebruik van te maken. U heeft dan alles binnen handbereik.

Een resort is vaak voorzien van winkeltjes en een zwembad, of ligt aan de zee zodat u niet ver hoeft te lopen. Er zijn natuurlijk genoeg lokale restaurants te vinden waar u ook lekker kunt eten, zodat u ook eens anders kunt zien dan alleen het resort. De medewerkers van het resort staan echt dag en nacht voor u klaar. Ze staan dan ook bekend om hun gastvrijheid. Niet alleen in het resort, maar in het hele land!