24 januari 2017
Terug

In 2017 gewoon weer naar Turkije

Wij geven je 10 redenen waarom je een zomervakantie naar Turkije moet boeken in 2017!

1.Goedkope reizen

De prijzen van een heerlijke zonvakantie naar Turkije ligt nog steeds relatief laag omdat er door alle hectiek daar minder animo voor is. Voor een klein prijsje boek je al een all-in vakantie. Want daar zijn ze in Turkije heel goed in, ze bieden vaak veel luxe voor een scherpe prijs. Het eten wat ze bieden is van zeer hoge kwaliteit en de keuze is er reuze.

2.Turkije is niet duur

Zelfs al zou je all-in op vakantie gaan, dan is uit eten in een van de heerlijke Turkse restaurants een feestje omdat het erg betaalbaar is. In de winkels van Turkije moet je wel uitkijken. Hier is het namelijk een gewoonte om af te dingen. Doe dit dan ook, want de prijzen zijn hierdoor juist wat hoger. In Turkije kun je voor weinig geld veel leuke dingen doen en kopen.

3.Zongarantie

Doordat in aan de Turkse Riviera meer dan 300 dagen per jaar de zon schijnt, heb je dus eigenlijk altijd zongarantie. Je kunt het beste een vakantie boeken vanaf half mei tot aan begin juli of vanaf eind augustus tot aan half oktober. In deze maanden is de zon wat minder heet en liggen de temperaturen zo rond de 25 á 30 graden. De maanden juli en augustus zijn de heetste maanden met temperaturen rond de 40 graden en hoger, alleen al in de schaduw. Als je niet zo goed tegen hitte kan, vermijd dan deze maanden.

4.Tradities

Turkije is een land van de tradities. Ze zijn er dan ook zeer gastvrij. Wij Nederlanders zijn dit niet zo gewend en dan kan het soms wat onwennig voelen. Maar ze dit doen ze echt met de beste bedoelingen, zij weten immers niet beter. Het komt dan ook regelmatig voor dat je door de Turkse locals thuis uitgenodigd wordt voor een hapje en een drankje. Wanneer je deze uitnodiging accepteert, houd er dan rekening mee dat je je schoenen uit doet bij de voordeur. Bij sommige mensen is het een gewoonte op om kussens op de grond te zitten aan een tafel. Wanneer dit het geval is, zorg er dan voor dat je je voeten verbergt onder de tafel of onder een kleedje. En gebruik je rechterhand voor het opscheppen van eten. De Turken gebruiken de linkerhand namelijk voor het gebruik van toiletpapier en andere lichaamshygiëne.

5.Schitterende natuur

Turkije bezit over een adembenemende natuur door de verschillende soorten landschappen. Turkije heeft ook de nodige natuurparken zoals: Goreme National Park in Cappadocië, Nationaal park Kaçkar Daglari in de Kaçkar bergen of het Saklikent Milli Parki in Fethiye. Wij noemen er nu drie maar in werkelijkheid heeft Turkije er veel meer.

6.Turkse Hamam

Wanneer je naar Turkije gaat, moet je echt eens een Turks badhuis bezoeken. Het krijgen van een Turks bad kan voor sommige mensen een drempel zijn die ze even over moeten. Je ligt dan namelijk naakt op een bed en wordt dan met veel schuim lekker gewassen en gemasseerd. Je moet je dus echt helemaal overgeven om te kunnen ontspannen. Het meest populaire en het mooiste badhuis is "Belediye Hamam" in Kusadasi.

7.Mooie stranden

Het mooiste strand van Turkije is Dalyan wat in Iztuzu ligt. Niet een van de meest bekendste stranden van Turkije, maar echt een lust voor het oog. Dit strand wordt beschermd en daarom dien je wel met een aantal regels rekening te houden. Er zijn bijvoorbeeld geen voertuigen op het strand en geen boten voor de kust. Dit strand is meerdere keren uitgeroepen tot de beste strandbestemming van Europa.

8.Turkse lekkernijen

Zoals eerder gezegd kun je heel goed eten in Turkije. De Turken staan bekend om hun overheerlijke Baklava. Dit zijn op elkaar gestapelde laagjes van bladerdeeg met een notenmengsel er tussen en siroop en wordt vaak gegeten in combinatie met Turkse thee. Je kunt er heel culinair eten, maar uiteraard ook een lekkere kebab halen in een van de lokale winkeltjes.

9.Oudheden

Turkije is een stad waarbij modern en oudheid heel dichtbij elkaar ligt en daarom ook heel goed met elkaar te combineren. In Turkije is veel bewaard gebleven uit de Grieks-Romeinse oudheid. Denk alleen al aan de overblijfselen van de stad Troje (Turkse stad Truva) en Efeze. Efeze is ook echt de moeite waard om te bezoeken, deze  wordt namelijk gezien als de best bewaarde steken met antieke waarde van de hele westerse wereld.

10.Veiligheid

Nu vraag je je misschien af, is het wel veilig om nu naar Turkije te gaan? Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is dat je nog wel steeds op de veiligheidsrisico’s moet blijven letten. Vermijd grote mensenmassa’s in steden zoals Istanbul en Ankara. Houd de instructies van de Turkse autoriteiten goed in de gaten en handel hiernaar. Wat ook goed is om te weten, is dat je je altijd moet kunnen identificeren. Verder gewoon goed opletten.