09 oktober 2018
Terug

Langste hangbrug ter wereld in Turkije heeft luchtweerstandtest doorstaan

In het noordwesten van Turkije zijn ze bezig met de opbouw van de langste hangbrug (De Canakkale 1915 Brug) ter wereld. Deze heeft inmiddels de aero-elastische windtest in China doorstaan. Dit liet Cahit Turhan,  de Minister van Transport en Infrastructuur, begin september weten.  De brug heeft een luchtweertest aan een onderzoekscentrum van de Southwest Jaotong University in China ondergaan.

Turhan heeft aangegeven tijdens een persconferentie dat investeringen en megaprojecten non-stop blijven doorgaan in Turkije. 

Schaalmodel

Voor de luchtweerstandstest werd een schaalmodel van 1/190 van de brug gebruikt. Dit zal dan ook de langste brug ter wereld worden zodra deze af is. De brug heeft de test succesvol doorstaan met windsnelheden van wel 300 kilometer per uur. “Deze tests zullen een tijdje voortduren. Wanneer alle resultaten positief zijn, zal het gebouwd worden,” aldus Turhan.

De Canakkale 1915 Brug

Deze brug wordt gebouwd ter nagedachtenis van de historische overwinning in het gebied tijdens de Eerste Wereld Oorlog en zal 2000 meter tussen Lapseki en Gallipoli overspannen. 32 meter langer dan de huidige nummer één zal deze nieuwe brug gaan worden. De huidige nummer één is nu de Akashi-Kaikyo brug tussen Kobe en Awaji in Japan. 

Nieuwe projecten in Turkije

Momenteel worden 3443 projecten uitgevoerd in Turkije met een waarde van 385 miljoen lira. Dit is omgerekend zo’n 60 miljoen dollar. Het doel van deze projecten is voornamelijk het verbeteren van de transportinfrastructuur en het voorzien van veiligere en betere vervoersdiensten. Turhan liet weten dat de aankomende dagen ook nieuwe megaprojecten gelanceerd zullen gaan worden. 

Ook graag naar Turkije? Vraag dan hier uw e-visum voor Turkije aan!