16 december 2018
Terug

Manavgat

Zo’n 76 kilometer van Antalya ligt de stad Manavgat. De naam Manavgat betekent  tempel van Manauwa wat een moedergodin betekent. De rivier Manavgat stroomt dwars door de stad. Deze stad is echt een toeristische plek, van kledingwinkels tot aan meubels en alles wat er tussen zit kunt u hier kopen. Op elke maandag is er een grote bazaar in Manavgat, deze trekt veel toeristen uit de stad Side. Hier kunt u de lokale producten vinden, maar ook kleding en sieraden zijn hier te koop. 

Natuur

In Manavgat kun je niet alleen maar lekker winkelen, het is ook nog eens in het bezit van een prachtig stukje natuur. Hier vind je bijvoorbeeld  Sorgun Ormani meer en het meer van Titreyengol. Dit stukje natuur is gevormd door de natuur zelf en dat maakt het juist zo mooi. Door het slib van de Manavgat river Delta is dit tot stand gekomen. Wil je een dagje op Jeep safari? Bezoek dan het Dam Oymapinar meer, dit is een grot met meer water wat ontstaan is uit een diepe vallei van het Taurus gebergte. 

Fruit

De inkomsten van Manavgat komt een groot deel uit groente en fruit ze verbouwen tot zo’n 45 groente- en fruitsoorten graan en tropische vruchten, maar voornamelijk produceren ze met hun vruchtbare grond katoen. Ook komt er een groot deel van de inkomsten door de bloemen die ze telen in de kassen. Aan het oostelijke deel van Manavgat op de vlakte hebben ze de bananenplantages. 

Watervallen

Rondom Manavgat zijn er mooie watervallen te bezichtigen bij de Oymapinar dam, waar de rivier samen komt met de zee, deze zijn zeker de moeite waard om te bezichtigen vooral in de avonden zijn de watervallen verlicht en een adembenemend fenomeen. Tijdens de zomer worden hier boottochten georganiseerd. Ook vind je hier vele visrestaurants, cafetaria’s en souvenirwinkels. 

Ook graag Manavgat ontdekken? Vraag dan hier uw evisum aan.