14 november 2018
Terug

Minder strenge regels voor buitenlanders die Turk willen worden

Turkije heeft de regels aangepast voor buitenlanders die het Turkse staatsburgerschap willen verkrijgen om op deze manier nieuwe investeerders te lokken. Half september werd deze nieuwe regelgeving bekend gemaakt.

Investering in vaste activa

Voorheen moesten buitenlanders ten minste twee miljoen dollar investeren in vaste activa alvorens zij de Turkse nationaliteit verkregen. Uiteindelijk werd deze ondergrens aangepast naar een half miljoen dollar. Nu is het zo dat buitenlanders met onroerend goed in Turkije, welke een minimale waarde heeft van 250.000 dollar, nu ook in aanmerking komen voor de Turkse nationaliteit. Voorheen moest het onroerend goed minimaal een miljoen dollar waard zijn.

Stortingsvereiste

Ook was er een stortingsvereiste bij de Turkse banken van minimaal drie miljoen dollar. Dit is inmiddels verlaagd naar een minimale stortingsvereiste van 500.000 dollar. Dit geldt ook voor buitenlanders welke meer dan drie miljoen dollar hebben gestort bij Turkse banken. Buitenlandse investeerders met een obligatieportfolio van minimaal 500 miljoen dollar komen ook in aanmerking voor de Turkse nationaliteit.

 

Banen creëren 

Buitenlanders die banen creëren in Turkije, voor minimaal vijftig mensen, hebben nu ook recht op een Turkse nationaliteit. Voorheen was dit minimaal 100 mensen.