05 juli 2016
Terug

De mooiste plaatsen in Turkije die u echt niet mag missen

Alvast een kleine rondreis door de 10 mooiste plekken van Turkije:

Istanbul

Inmiddels uitgegroeid tot een moderne wereldstad. Niet alleen de Aziatische cultuur maar ook de Europese cultuur is terug te vinden in het dagelijks leven. Istanbul heeft schitterende moskeeën, bijzondere monumenten en intrigerende ruïnes. Er hangt altijd een mystieke en gezellige sfeer. Istanbul is overdag en ‘s nachts een bruisende stad waar je heerlijk kunt eten en gezellig kunt uitgaan.

istanbul

 

Patara

Dit is een klein dorpje in Turkije die steeds populairder aan het worden is voor toeristen. Patara is in het bezit van een aantal gezellige restaurantjes, cafés en het mooiste en langste strand van Turkije. Met maar liefst een lengte van 18 kilometer. Het dorpje speelde vroeger een belangrijk rol. Dit blijkt uit de archeologische opgravingen zoals; een amfitheater, een Corintische tempel een Byzantijnse basiliek en de resten van Romeinse baden. Toeristen komen hier ook vooral voor hun rust en de prachtige natuur.

patara

 

Cappadocië

Een van ‘s werelds grootste natuurwonderen! Cappadocië ligt precies in het midden van Turkije met een oppervlakte van ongeveer 800 km2. In turfstenen kegelvormige rotsen zijn hele ondergrondse huizen, flats, schoorstenen en kerken uitgehakt. Ergens lijkt het wel een beetje op een maanlandschap in combinatie met zandkastelen van modderdruppels.

Cappadociƫ

 

Antalya

Ook wel de Turkse Riviera genoemd, aan de kust van Turkije. Wanneer u op zoek bent naar een luxe strand vakantie is Antalya ideaal! Antalya heeft ook een historisch centrum met talloze moskeeën, pleinen en een lange winkelstraat. Wat een absolute must see is in Antalya, is het archeologisch museum

antalya

 

Fethiye

Deze moderne stad werd gebouwd in de jaren 60 nadat de oude stad werd vernietigd door een aardbeving. In het winkelcentrum kun je heerlijk winkelen. Op maar zes kilometer afstand van het winkelcentrum ligt het strand. Hier kunt u genieten van het fijne kiezelstrand die wordt omgeven door schitterende natuur.

 Fethiye

 

Ankara

Ankara ligt nu natuurlijk een beetje gevoelig na de aanslag van oktober. Maar het blijft wel een hele mooie stad om te bezoeken! Na Istanbul is Ankara de grootste stad van Turkije. Maar Ankara heeft ook een hele aanmerkelijke positie, en wel de moderne architectuur. Helaas kun je hier geen stranden vinden, maar wel genoeg zwembaden. Wat een absolute must is om te bezichtigen wanneer u in Ankara verblijft, is het museum van Anatolische beschavingen. Deze kunt u vinden in de oude bazaar.

ankara

 

Alanya

Alanya is een van de meest populaire badplaatsen van Turkije. Deze stad ligt aan een rots met aan beide zijden een zandstrand namelijk het Ooststrand en het Cleopatrastrand. Alanya staat bekend om haar bruisende uitgaansleven en talloze restaurantjes, maar ook hier zijn veel  culturele en historische bezienswaardigheden te vinden. Vlakbij de rivier de Dimcayi ligt het zogenaamde Piratengrot met druipstenen. De grot wordt zo genoemd aangezien piraten zich hier vroeger schuil hielden. Echt de moeite waard om deze te bezichtigen.

alanya

 

Efeze

Efeze is een druk bezochte stad in Turkije. De reden daarvan is omdat dit de belangrijkste antieke stad is. Om deze ruïnestad goed te kunnen bezichtigen kunt u er het beste zo vroeg mogelijk naartoe gaan en trek er minimaal een halve dag voor uit want het is erg uitgestrekt. Vele antieke bouwwerken zijn nog in intact gebleven, afgezien van de beroemde tempel van Artemis, deze heeft slechts nog een zuil die intact is gebleven. Maar dat maakt deze tempel niet minder interessant.

Efeze

 

Pamukkale

Pamukkale betekent letterlijk ‘Kasteel van katoen’ en is een klein plaatsje wat in de provincie Denizli ligt. Door een ophoping van kalk en calciumrijk bronwater zijn er witte kalkterrassen ontstaan wat er heel bijzonder uit ziet. Het kalkhoudende water loopt via deze terrassen naar beneden en is zo’n 35°c, dus heerlijk warm. Mensen komen hier dan ook om lekker te baden, omdat ze denken dat deze een geneeskrachtige werking heeft.

Pamukkale

 

Side

Vanwege restanten uit de oudheid is dit een hele mooie plek om te bezoeken. Het leuke is dat dichtbij allerlei restaurantjes en cafés zijn gebouwd, waarbij het heden en verleden in elkaar overvloeien.

side