09 maart 2016
Terug

Onduidelijkheid over visum aanvragen op het vliegveld

Er is de laatste tijd nogal wat onduidelijkheid ontstaan over het aanvragen van een visum op het vliegveld. Wanneer je dit op internet opzoekt, zie je verschillende tegenstrijdige berichten voorbij komen. Wij hopen met dit artikel wat meer duidelijkheid te verschaffen over het aanvragen van een visum op het vliegveld.

Even résumé

De Turkse overheid besloot in 2013 dat ze wilden gaan stoppen met het verkopen van het verplichte visum op vliegvelden. In eerste instantie zou dit vanaf april 2014 afgeschaft worden. Echter, deze deadline is destijds verzet naar november 2014. Maar we zitten inmiddels in januari 2016 en er is nog steeds geen deadline bekend. Er gaan geruchten dat je alleen nog maar online een visum kunt aanvragen, maar dit klopt niet. Er worden nog steeds papieren visums verstrekt op de vliegvelden van Turkije

Online aanvragen

Online een visum aanvragen voor Turkije heeft wel zo zijn voordelen. Bij ons betaal je €25,- voor een e-visum, op het vliegveld betaal je hetzelfde. Maar dan zonder de ellenlange wachtrijen op het vliegveld, en met allerlei extra services zoals; een Nederlandse klantenservice en ingebouwde controles op onze website zodat de meest gemaakte fouten al voorkomen kunnen worden en dit u onnodige kosten bespaard zodat u geen nieuwe e-visum hoeft aan te vragen. Ook bieden wij handmatige controle van elke aanvraag, en komen wij dan toch nog een spelfout tegen of iets anders wat niet klopt, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om het te bespreken. Wij doen er in ieder geval alles aan om het u gemakkelijker te maken.

U kunt ook een e-visum aanvragen op de officiële website van de Turkse overheid. Dit is wel goedkoper, u betaalt hier namelijk zo’n $20. Het lastige hiervan is dat zij alleen betaling met creditcard hanteren. En niet iedereen is in het bezit van een creditcard. Uiteraard hebben wij hier ook aan gedacht. Bij ons kunt u gewoon afrekenen met iDEAL. En voor de Belgen hebben wij Bancontact/Mister Cash als betalingsmogelijkheid.

Wat adviseren wij u

Wij adviseren u om online een e-visum aan te vragen. Dit kunt u zelf doen, wanneer u daar tijd voor heeft. Het neemt maar enkele minuten in beslag, en is zo geregeld. Binnen enkele uren heeft u uw e-visum al op uw e-mail staan. Gewoon op uw eigen oude vertrouwde manier betalen. Hetzij met creditcard, iDeal of Bancontact/Mister Cash. U bespaard dan heel wat ergernissen op het vliegveld in die lange wachtrijen. U mag alles in het Nederlands invullen, en ook ons aanvraagformulier is volledig in het Nederlands.

Heeft u vragen over het aanvragen van een e-visum, kunt u altijd contact opnemen met onze Nederlandse klantenservice. Zijn wij telefonisch niet meer bereikbaar, dan zijn wij per e-mail 24/7 te bereiken. Heeft u toch liever een papieren visum, dan kunnen wij uw e-visum ook per post versturen voor maar €3,- extra. Dit is ook heel handig wanneer u niet in het bezit bent van een printer, omdat het namelijk belangrijk is om uw e-visum bij u te dragen tijdens uw reis.