25 februari 2016
Terug

Op goed geluk naar Turkije

Ook wel ‘op de bonnefooi’ genoemd. Niet iedereen is geschikt om zonder enige voorbereiding op vakantie gaan. Sommige mensen willen gewoon zeker weten dat ze ergens terecht kunnen wanneer ze arriveren in het land van bestemming. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die het spannend vinden om niet van te voren te weten waar ze terecht komen. En dat is dus ‘op de bonnefooi’ op vakantie gaan. Turkije is zo’n land die zich hier uitstekend voor leent. Ga bijvoorbeeld naar Cappadocië, voor haar prachtige natuur, of het Zwarte Zee gebied. Bent u ook zo avontuurlijk aangelegd? Dan hebben wij hier een aantal tips voor u.

Wat is de beste reistijd?

Wanneer u op de bonnefooi naar Turkije wilt reizen, kan dit niet het gehele jaar. Veel accommodaties zijn van november tot april gesloten. Zorg er dan in ieder geval voor dat u een ticket boekt in de maanden vanaf april t/m oktober. Wanneer u kinderen heeft, bent u afhankelijk van de schoolvakanties. Ga dan niet in de zomervakantie, dan is het namelijk heel erg druk en kan het moeilijker zijn om een accommodatie te vinden. Ook is het er dan vrij heet en dat is met kinderen ook niet altijd prettig. De beste reistijd met kinderen is in Mei en Juni. Dan is het er nog niet heel erg warm. Denk bijvoorbeeld aan de mei vakantie!

Aankomst in Turkije, en dan?

Wij adviseren u om de eerste overnachting bij aankomst wel van te voren te boeken. Zodat u er zeker van bent dat u de eerste nacht ergens kunt slapen. Turkije heeft meerdere vliegvelden, maar naar alle waarschijnlijkheid komt u aan in Istanboel. Dit is nu helaas niet de meest veilige stad van Turkije. Dan is het alleen maar prettig dat u dan niet meer op zoek hoeft naar een slaapplek. Wanneer u dit niet doet, adviseren wij u om buiten grote steden een accommodatie te zoeken, deze zijn vaak ter plekke te boeken zonder reservering vooraf.

Auto huren of openbaar vervoer?

Het is wel handig om van te voren al te bedenken hoe u wilt gaan reizen in Turkije. Bent u van plan om met het openbaar vervoer te gaan reizen of huurt u toch liever een auto? Een auto huren is zo gedaan. Maar het openbaar vervoer in Turkije is heel goed geregeld, dus daar hoeft u het niet voor te laten. Treinen rijden er amper, over het algemeen worden op de meeste plaatsten bussen ingezet. Ook zijn er speciale bussen voor toeristen; hop-on-hop-off bussen. Deze zijn vooraf te boeken.

Helemaal op de bonnefooi of toch niet?

Het is wel verstandig om vooraf informatie te vergaren over de plaats waar u naartoe gaat. U kunt bijvoorbeeld een lijstje maken van de plaatsen of bezienswaardigheden welke u graag zou willen bezoeken. Zet hier alvast de adresgegevens bij, zodat u daar in Turkije zelf niet meer naar op zoek hoeft.  Zo kunt u in ieder niet vergeten deze te bezoeken en voorkomt het teleurstellingen. En wat u uiteraard ook vooraf moet regelen, een visum Turkije!