06 mei 2017
Terug

Sterke vraag naar lastminutereizen naar Turkije

Reisorganisaties zoals Thomas Cook, Sunweb, Corendon en Tui gaan er vanuit dat er veel mensen aankomende zomer een lastminute gaan boeken naar Turkije.

Juni

Woordvoerders van deze reisorganisaties zeggen hier het volgende over: "Die komt naar verwachting in juni goed op gang als de keuzes om de Middellandse Zee-zon op te zoeken, beperkter zijn geworden. Turkije zal dan de enige reële optie zijn voor een luxe strandvakantie die niet teveel kost."

Daling

Vergeleken met vorig jaar is er een daling van 40% in de boekingen naar Turkije merkbaar. Naar verwachting zullen er ongeveer 200.000 Nederlands een reis boeken naar Turkije. Deze zomer zijn Italië, Griekenland en Portugal erg populair als vakantieland onder de Nederlanders.  Frank Oostdam, ANVR-directeur zegt: "De hotelbedden worden steeds schaarser en de prijzen stijgen. Turkije is keihard nodig om iedereen betaalbaar op vakantie te sturen

Toeristen

Het aantal toeristen vanuit Europa is flink gedaald terwijl er vanuit Rusland juist meer mensen een reis hebben geboekt naar Turkije. De afgelopen maanden kwamen de meeste toeristen uit Bulgarije, Duitsland, Georgië en Rusland.

Goedkope lira

De inkomsten uit de toerisme daalde in 2016 met meer dan 30%, en dan nu weer die daling van het afgelopen kwartaal. Dat komt de Turkse economie niet ten goede. Dit is echter niet geheel te verwijten aan de daling van boekingen naar Turkije. De koers van de Turkse lira heeft het afgelopen jaar ook behoorlijk wat aan waarde verloren. Alle opbrengsten uit de toerisme worden door Turkije weergegeven in dollars. In vergelijking tot vorig jaar gaan er nu meer lira in één dollar. 

Bron: Nu.nl