16 juni 2017
Terug

Turkije krijgt er een nieuwe luchthaven bij

De stad Kas welke aan de mediterrane kust ligt heeft fiat gekregen om een nieuwe luchthaven te mogen bouwen. De verwachting is dat hierdoor de toerisme aan deze kuststad nog meer zal aantrekken.

Kas

Kas ligt in de provincie Antalya en is al een heel populaire en druk bezochte plaats. Waarschijnlijk omdat hier de natuur oogverblindend is. Ook komen hier veel mensen om te duiken en om bergen te beklimmen. Hier komen veelal toeristen uit Engeland, Duitsland en Rusland. Met de komst van een nieuwe luchthaven wordt er verwacht dat er meer buitenlandse bezoekers naar Kas zullen komen. Dit zou de lokale economie een boost kunnen geven.

SHGM

SGGM (Directoraat Generaal van de Burgerlijke Luchtvaart) heeft de bouw van de nieuwe luchthaven al goedgekeurd. Zodra het ministerie van Transport, Maritieme Aangelegenheden en Communicatie de bouw van de nieuwe luchtvaart heeft gefiatteerd, zal het project openstaan voor offertes.

2016

Het jaar 2016 was geen goed jaar voor Turkije, althans niet voor de toerisme. Door alle aanslagen durfden veel mensen niet naar Turkije te reizen. Maar ook door de politieke spanningen met Rusland. Juist hierdoor wil Turkije laten zien dat het goed gaat en verzinnen ze manieren om toeristen te lokken. Niet alleen met de bouw van deze nieuwe luchthaven maar ook doordat ze zich meer zijn gaan concentreren op cruiseschepen.

Toerisme

In vergelijking met vorig jaar gaan er meer mensen naar Turkije en zijn er dus ook meer hotels geboekt. Echter, vallen de inkomsten hiervan flink tegen daar ze enorm in de prijs zijn gedaald. Ze gaan er dit jaar dus niet echt op vooruit, ondanks er toch meer boekingen zijn gedaan. Dit willen ze ook gaan aanpakken heeft de voorzitter van de Associatie van Turkse Reisbureaus (TÜRSAB) aangegeven. Turkije staat op de 6e plek in de lijst van de meest bezochte landen, echter op de 12e plaats qua inkomsten vanuit de toerisme.

Antalya

De bedoeling is dat de nieuwe luchthaven in Kas vijf miljoen reizigers per jaar zal gaan vervoeren. Ze denken dat dit twee miljoen extra aan inkomsten zal opleveren  voor de economie van Antalya. De nieuwe luchthaven zal op 200 kilometer afstand van Antalya worden gebouwd nabij het district Finike.