18 augustus 2018
Terug

Turkije met kinderen

Het kindvriendelijke Turkije

Turkije is veel kindvriendelijker dan eigenlijk gedacht wordt. Een vakantie naar Turkije bestaat namelijk uit veel meer dan alleen zon, zee en strand. Turkije biedt vele resorts met alles er op en er aan voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan de waterparken en de kidsclubs die allerlei leuke activiteiten organiseren voor de kinderen. Maar, wat is er afgezien van de talloze resorts nog meer te doen voor de kinderen? Wij hebben de meest kindvriendelijke plaatsen voor u op een rijtje gezet:

Side

Side is een badplaats wat tussen Alanya en Antalya ligt en is een oud havenstadje. Maar inmiddels is dit een zeer moderne plaats geworden met veel luxe all-inclusive hotels.  Gelukkig is er in deze stad ook nog genoeg oudheden te vinden zoals het Amfitheater wat op een eiland ligt in het centrum van Side. Een bezoekje aan het Discovery Park doet het ook altijd goed bij kinderen. Dit is een dino park met echt bewegende dino’s. De straten zijn in Side autovrij, wat het ook nog eens zeer veilig maakt voor kinderen. De meeste accommodaties hebben een waterpark en verschillende zwembaden voor de kinderen, en vergeet niet de eerder genoemde kidsclubs. 

Alanya

Ook hier zijn talloze resorts en stranden te vinden, maar wilt u liever iets anders, dan kan dat hier ook. Breng eens een bezoekje aan de grotten in Alanya; de Piratengrot en de Liefdesgrot. Dit zijn prachtige grotten waar veel druipstenen hangen, zowel stalagmieten als stalactieten. Houd u van wat meer actie? Dan zijn er allerlei outdoor activiteiten te doen in het Taurusgebergte. Je kunt er zelfs op jeep safari. Of neem een piratenboot (Alanya Pirate Boat) met echte piraten bemanning die u meeneemt vanuit Alanya en u alle mooie plaatsjes laat zien. 

Antalya

Antalya is in het bezit van de meest prachtige rotsachtige baaien en parelwitte stranden. Voor de kinderen is het leuk om eens naar Dolphin Island te gaan. Hier kunt u namelijk met dolfijnen zwemmen wat uw vakantie een geheel unieke ervaring biedt. Ook geven ze er verschillende soorten dolfijnen shows. Of ga op dag tour naar de spectaculaire Düden-watervallen. Ook Sanland is erg leuk om eens te bezoeken. Dit is het internationale zandsculpturen festival op het Lara Beach met een lengte van ongeveer 10 kilometer. 

Kusadasi

Hier kunt u vele leuke excursies maken die erg geschikt zijn voor kinderen. Ga bijvoorbeeld een dagje naar de oude ruïnes of tempels die Kusadasi rijk is. Efeze is ook altijd een zeer populaire plaats onder de toeristen. Deze stad is meer dan 3000 jaar oud en is opgegraven. Er is zelfs nu nog veel te bekijken zoals een bibliotheek en het heiligdom van de vruchtbaarheidsgodin. Helemaal weg van Disneyland? Breng dan een bezoekje aan Aqua Fantasy, dit is namelijk geïnspireerd op Disneyland. 

Bodrum

Het oosten is autovrij en dus heel veilig voor de kinderen. Hier vindt u ook allerlei gezellige martken en winkels waar u lekker kunt winkelen. Budrum heeft ook een haven, waar u de meest luxe schepen kunt tegen komen. Voor de kinderen is het leuk om een bezoekje te brengen aan het Bodrum Onderwater Kasteel en Archeologisch Museum. Een gids neemt u mee om de geschiedenis hiervan uit te leggen.

Marmaris

Een heerlijke badplaats aan de Egeïsche kust. Wat een absolute must see is, is een tochtje naar de magische eilanden van de Prinsen. Dit is de plek wat vroeger de sultans van het Ottomaanse rijk in de zomers doorbrachten. De eilanden zijn ook hier weer auto-vrij, dus wel veilig voor kinderen. Het Daylan Turtle Beach boottrip is ook echt en spectaculair uitje. Turtle Beach is een beschermd gebied en een van de laatste broedgebieden voor de bedreigde dikkopschildpadden. Deze bestaan al meer dan 45 miljoen jaar en dus worden de broedgebieden nauwlettend gevolgd en beschermd door de internationale natuurbeschermingsorganisaties  en de Turkse regering. 

Naar Turkije met een baby

Ook dat kan natuurlijk gewoon! Er zijn heel veel babyvriendelijke accommodaties welke voorzien zijn van de meest uiteenlopende babyfaciliteiten. Veel hotels bieden verschillende soorten babysets met een babybad, draagbare box, buggy en kinderstoel. Dit hoef je dit niet allemaal mee te nemen. Informeer vooraf even bij uw accommodatie wat de mogelijkheden zijn. Er zijn zelfs resorts die babyclubs aanbieden. Zo heeft u ook echt vakantie. Denk er wel aan dat het in de zomer al gauw 40 graden is in Turkije. U kunt dan beter in het voor- of najaar gaan. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor baby’s maar ook voor de kleine kinderen die moeite hebben met de warmte.

Vraag nu meteen hier uw e-visum Turkije aan!