19 januari 2019
Terug

Turkije verbetert de grensbeveiliging met een slim systeem

Turkije heeft zijn grensbeveiliging geoptimaliseerd met een aanvullende toepassing op een 40 kilometer lang gedeelte van de ‘Turkse Muur’ langs de grens van Syrië. 

Betonnen muur

Leraar Informatie Technologie Kemal Ak vertelde aan Anadolu Agency dat de Turkse ministeries van Binnenlandse Zaken en Nationale Defensie dat ze een 911 kilometer lange betonnen muur hadden aangelegd wat als onderdeel dient van een project van Border Physical Sercurity Systems en zij wilden hun steentje bijdragen aan dit werk. 

Ak zei dat hij Smart Border Security System samen met een team van acht andere mensen hebben ontwikkeld en voegde hier aan toe dat ze er ongeveer een jaar aan gewerkt hebben. Terwijl hij het systeem uitlegt zegt hij: “Afgezien van illustratie hebben we een systeem opgezet die werkt op zonne-energie. We hebben de systemen van illustratie, camera en censor.”

Direct doorgestuurd

Ak voegde er aan toe dat zodra er een grensovertreding wordt geconstateerd, camera’s zich richten naar het desbetreffende gebied en dit meteen doorgestuurd wordt naar het operatiecentrum en het politiebureau. “Directe coördinaten zullen ook meteen worden gedetecteerd wat er voor zorgt dat het element snel kan worden vastgelegd,” aldus Ak. 40 kilometer van de grensmuur is beveiligd met 90 camera’s. Ook merkte hij op dat het hele project gerealiseerd werd door Turkse engineers: “We hebben dit voor het eerst toegepast in de (zuidoostelijke Sanliurfa's) Akçakale grens.”

Volgens Ak zal het systeem wereldwijd verspreid worden zodra het door de staatsmannen als nuttig zou worden gezien. Naast de eerder genoemde maatregelen, zijn er ook zeven observatie torens, 16 thermische camara’s. 19 zonne-energie systemen en 15 spotlichtarmaturen op de muur geplaatst in Akçakale.

Torens

De slimme wapens en het automatische aankondigingssysteem welke zijn bevestigd op de acht meter hoge gepantserde torens gevestigd in de grensregio’s verhinderden de illegale overgangen in grote mate en de mobiliteit van de terreurgroep aan de andere kant van de grens is ook verminderd.

De muur werd verzegeld langs de Turkse grensprovincies van Sanliurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Mardin en Sirnak, met de hulp van de door de staat gesteunde woningontwikkelaar TOKI en de gouvernementen van de grensprovincies. Ankara lanceerde het bouwproject in 2015 als onderdeel van de maatregelen om de grensbeveiliging van Turkije te verbeteren en om smokkel en illegale grensovergangen te bestrijden. Turkije deelt een 911 kilometer lange grens met Syrië dat sinds 2011 verwikkeld is in een burgeroorlog. 

Vraag hier uw evisum aan voor Turkije