18 juni 2019
Terug

Turkish Airlines deelt gratis city trips uit

Turkish Airlines bood al gratis stadsrondleidingen uit, echter, zij hebben deze zojuist uitgebreid. Vanaf heden kunnen transitreizigers die via Istanbul vliegen ook van een “Bosporus-tour by night” gaan genieten.

Transit

De transitreizigers die 6 tot 24 uur moeten verblijven op de luchthaven van Istanbul kunnen er voor kiezen om rondgeleid te worden door de stad in het kader van het “Toeristanbulproject” welke wordt aangeboden door Turkish Airlines. Tour marketing manager van Turkish Airlines, Abdullah Yormaz, heeft dit begin mei 2019 laten weten.Met bussen worden de reizigers die in transit zijn opgehaald aan de luchthaven. Na de tour zullen zij ook weer bij de luchthaven worden afgezet. 

2009

“Turkish Airlines heeft deze avond-tour toegevoegd aan haar dagelijkse “6-Touren-Pakket” met oog op een hogere klanttevredenheid en een groter aandeel in het internationaal transitverkeer,” aldus Yormaz. Naar verwachting zal de lokale toerisme hierdoor ook worden opgekrikt. Sinds 2009 organiseert Turkish Airlines gratis tours door Istanbul voor reizigers die in transit zijn.

5000 passagiers 

 

“In 2009 hebben zo’n 5000 passagiers gratis kunnen gieten van een stadstour door Istanbul. Vandaag de dag zijn het er maandelijks 5.000 die kunnen profiteren van deze gratis diensten. In 2018 hebben we bijna 68.000 passagiers kennis laten maken met de historische en toeristische schoonheden van Istanbul. De stadstour valt fel in de smaak bij Amerikaanse, Britse en Russische passagiers. We hebben de Bosporus-Tour zodanig georganiseerd dat passagiers met een lange overstaptijd toch kunnen genieten van de historische en natuurlijke schoonheden van de stad,” aldus Yormaz.

Vanaf 1 mei is het nieuwe programma van start gegaan en zal worden aangeboden tot en met 31 oktober. Vorig jaar hebben zo’n 67.400 reizigers gebruik gemaakt van deze gratis diensten. Dat betekent dat er maandelijks ongeveer 6.000 reizigers, verdeeld over zes verschillende tours, een tour hebben gemaakt door Istanbul.Het is mogelijk om plaatsen te bezoeken als; de Blauwe Moskee, het Hagia Sophia Museum, het Topkapi Paleis, het Turks-Islamitische Kunst Museum, het Wetenschap en Technologie Museum en het Dolmabahçe Paleis.

Gratis

“Onze passagiers betalen niets voor de rondleidingen of het eten. Voor zover wij weten, is er geen enkele andere luchtvaartmaatschappij in de wereld die dergelijke reizen, maaltijden en museale toegangen gratis aanbiedt,” zegt Yormaz. Een van de reizigers die zo’n tour heeft gemaakt is de Soedanese Dahir Guled die op weg was vanuit Zweden naar Caïro.  Hij vertelde dat hij via het personeel van Istanbul Airport heeft vernomen dat er gratis city trips werden aangeboden.

Ervaringen

 “Ik vind dit een zeer goed initiatief. Iedereen in de wereld wil Istanbul en Turkije zien, deze plaatsen zijn het middelpunt van onze planeet. Elk jaar komen er mensen van over de hele wereld naar dit land. Istanbul beschikt ook over de grootste luchthaven ter wereld. Het is zo prachtig om Turkije en haar islamitische geschiedenis te kunnen bezichtigen,” aldus Guled.
Een Chinese reiziger, Li Danyan, vloog van Kameroen naar Vietnam met een tussenstop in Istanbul en heeft ook gebruik gemaakt van de gratis rondleiding door Istanbul. “Ik vind het programma geweldig. De tour op de Bosporus was indrukwekkend,” aldus Danyan.

Evgeny Fredynski, een Rus, vloog vanuit Zwitserland naar Moskou met als tussenstop Istanbul en geeft aan dat hij het heel erg naar zijn zin heeft gehad in Istanbul. Hij voegt er aan toe dat de gratis city trips zeer de moeite waard zijn.

 “We hebben genoten van onze begeleide tochten door de stad en over de Bosporus. Ik hou van het concept “Touristanbul”. Ik had een overstaptijd van 12 uur dus ik trok in de avond naar Karaburun. Dit initiatief van Turkish Airlines heeft een zeer grote meerwaarde voor transittoeristen,” aldus Fredynski.

Voor meer informatie over Turkish Airlines, lees dan ook ons artikel: 'Turkish Airlines maakt veiligheidsvideo met de lego poppetjes van de Lego Movie 2 in de hoofdrol'