02 mei 2018
Terug

Vakantie vieren in een Hobbit huisje? In Turkije kan het!

Turkije is bezig met het maken van vakantiehuisjes in een vakantiedorp Sivas (provincie in Turkije) waarin de vakantiehuizen bedekt zijn met aarde en gras. Het doel is om hiermee meer toeristen te lokken naar het prachtige Sivas.

Lord of the Rings

Ze zijn druk bezig met het bouwen van de nieuwe vakantiehuizen welke daadwerkelijk gebaseerd zijn op de Hobbit huizen uit de film “Lord of the Rings”. Ze zijn nu al een hit aan het worden voor mensen in het buitenland. Momenteel staan er zes Hobbit huizen en deze waren een enorm succes onder de vakantiegangers. Gezien ze er maar zes hadden, en deze huizen zo populair waren, werd de vraag naar een Hobbit huisje al snel te groot en hebben ze besloten meerdere huizen er bij te bouwen. Ondertussen komen er toeristen vanuit heel Europa zoals China, Japan en Australië op de bijzondere huisjes af.

Grote groepen

De hobbit huizen zijn ideaal voor grote groepen of families, omdat ze erg ruim zijn, al zou je dat op eerste gezicht niet meteen denken. Ze bevinden zich middenin het picknickgebied van het park, een prachtige plaats dus. In de slaapkamers kun je genieten van een zeer interessante aanblik op het gebied van architectuur. Uiteraard is het huisje in het bezit van een keuken, woonkamer en een badkamer. Je kunt het huisje al huren tegen een prijs van 120 Turkse lire (€ 26,77) per nacht.

Burgemeester

Sami Aydin, burgemeester van Sivas bevestigd dat ze inmiddels al druk bezig zijn met het bouwen van de nieuwe Hobbit huisjes welke niet ver liggen van de ingang van het Pasabahce picknickgebied.

Ze zijn niet alleen bezig met het bouwen van de nieuwe huisjes, maar ze zijn ook van plan de rest van het vakantiedorp aan te pakken om er een betoverend park van te maken. Pasabahce moet een van de mooiste picknickgebieden zijn van de stad.

50 nieuwe huizen

In eerste instantie worden er 50 nieuwe hobbit huizen van 70m²  bij gebouwd. Dit doen ze om de toeristische sector nog meer op te krikken. Ze willen een unieke plek creëren welke op een geweldige picknickplaats ligt en toch ook afgelegen ligt. Turkije wil juist heel iets anders dan de normale vakantieparken bieden.

“We merken dat er een enorm grote vraag is naar de huizen. We hadden deze grote vraag en dit succes alles behalve verwacht. We begonnen het project met als doel het populairder maken van onze stad. Door het enorme succes en de grote interesse van zowel Turkse toeristen als buitenlandse toeristen, voelen we ons enorm aangemoedigd het project verder uit te breiden en meer huizen te bouwen” aldus de burgemeester van Sivas.

Toeristen van heinde en verre 

We lokken tegenwoordig zelfs toeristen vanuit het Verre Oosten. Daarnaast is er ook vraag vanuit Australië en Singapore. Ons doel is simpel: het volledig uitbouwen van een volwaardig vakantiedorp. We zijn eveneens van plan allerlei activiteiten te organiseren in het dorp en allerlei interessante concepten hieromtrent in elkaar te steken. Ik denk dat er een goede kans is dat de meeste vakantiegangers deze plek zullen prefereren boven heel wat andere verblijfplaatsen door het simpele gegeven dat het zeer makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Bovendien is het, door de kleine afstand naar het centrum van de stad, enorm goed gelegen. Ondanks alles ligt het midden in de natuur. Het park straalt zowel tijdens de dag als tijdens de nacht een verschillende soort schoonheid uit.

Meteen een evisum voor Turkije aanvragen? Dat kan hier.