03 mei 2016
Terug

Veelgestelde vragen over vakantie in Turkije

Dat Turkije een populair vakantieland is, is voor velen geen verrassing meer. De cijfers voor 2015 zijn nog niet bekend, maar Turkije was in 2014 opnieuw een zeer populaire reisbestemming, met meer bezoekers dan een jaar er voor. Turkije registreerde een groei van 5,5% in het aantal buitenlandse bezoekers. In totaal telden ze zo’n 37 miljoen aankomsten, waaronder 1,3 miljoen Nederlanders. Bent u van plan om dit jaar naar Turkije op vakantie te gaan? Dan adviseren wij u om onderstaande veelgestelde vragen goed door te nemen:

Is het mogelijk om geld op te nemen in Turkije?

Turkije is elk jaar weer goed voorbereid op haar toeristen. En daarom is elke stad wel voorzien van verscheidene pinautomaten waar u geld kunt binnen. Deze zijn ook te bedienen in de Engelse taal. Ook kunt u kiezen voor Euro’s (kosteloos bij ABN AMRO en ING) of Turkse Lira (tegen betaling).  

Wat is de geaccepteerde Valuta in Turkije?

In Turkije betalen ze met de Lira, de Nationale munt. Maar ook de Euro wordt in veel Turkse winkels en op Turkse markten geaccepteerd. Echter, houd u er rekening mee dat u bij het betalen in Euro’s meer kwijt kunt zijn door het gebruik van een onjuiste wisselkoers.

Is mijn rijbewijs geldig in Turkije?

Uiteraard is uw Nederlandse rijbewijs gewoon geldig in Turkije. Ook kunt u hiermee een auto of motor huren. Het kan wel zo zijn dat ze extra regels stellen aan het huren van een auto of motor, zoals; een minimum leeftijd of rijervaring. De Turken rijden net als wij aan de rechterzijde van de weg.

Zijn de stopcontacten in Turkije hetzelfde als in Nederland?

Het kan wel eens voorkomen dat ze in andere landen verschillende stopcontacten gebruiken waardoor je bepaalde elektrische apparaten niet kunt gebruiken. Gelukkig hanteert Turkije dezelfde contacten als wij en dus hoeft u geen verlengsnoeren of stroom converters mee te nemen. 

Heb ik bereik met mijn mobiele telefoon in Turkije?

Het is van belang om voor die tijd even contact op te nemen met uw provider voor de mogelijkheden. Maar vooralsnog heeft u wel gewoon bereik in Turkije. Zodra u in Turkije arriveert schakelt uw telefoon automatisch over naar een provider van Turkije.

Meer vakantie in Turkije tips:

  • Wij adviseren u om dataroaming en 3G/4G uit te zetten om onnodige kosten te voorkomen.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van plaatsen waar ze gratis WIFI aanbieden zoals; hotels, restaurants en cafés. Het wachtwoord hiervoor kunt u opvragen bij het hotel/restaurant/café.
  • Het is beter om een SMS te sturen naar huis dan te bellen, dit is een stuk prijziger, of stuur een WhatsApp wanneer u over gratis WIFI bezit
  • Wanneer u toch moet bellen, dient u het netnummer van Nederland te gebruiken ( +31 of 0031). Belt u naar een 06 nummer, dan ziet dit er zo uit: 06-12345678 = +316-12345678 of 0031612345678. Onthoud dat de +31 of 0031 voor de 0 staat. 

Is er een tijdsverschil met Turkije?

In Turkije is het altijd 1 uur later dan in Nederland. Het is dan ook van belang dat wanneer u in Turkije aankomt, gelijk uw horloge en/of telefoon een uur te verzetten. Dit kan nogal van belang zijn bij excursies of bij inchecken van het hotel.

Dit waren een aantal veelgestelde vragen. Zit uw vraag er niet tussen? Kijk dan even op onze veelgestelde vragen over Turkije pagina. Ook daar hebben wij voor u een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Of neem even contact op met onze Nederlandse klantenservice. Dit kan zowel telefonisch als per e-mail.