04 januari 2016
Terug

Visum Turkije voor baby en kind verplicht?

Sinds 26 juni 2012 is het voor iedereen verplicht om zich te kunnen identificeren. Dit kan middels een ID-kaart of een paspoort. Deze regel geldt ook voor baby’s en kinderen wanneer zij naar het buitenland reizen. Zij dienen zich ook te kunnen identificeren. Zo werkt het dus ook met een visum. Ongeacht welke leeftijd, iedere reiziger moet in het bezit zijn van een eigen visum om toegang tot een land zoals Turkije te kunnen krijgen. Dit geldt overigens voor elk land. Uw kind heeft dan toegang tot alle landen met een geldig reisdocument. Het komt ook wel eens voor dat een land genoegen neemt met alleen een identiteitskaart.

Bijschrijvingen van uw kind in uw paspoort

Bijschrijvingen van uw kind in uw paspoort is sinds 2012 al niet meer mogelijk en zijn dan ook niet meer geldig. Wanneer u met uw kind naar het buitenland wilt reizen, dient u een paspoort aan te vragen voor uw kind. Vanaf 14 jaar is een kind verplicht om zich te kunnen legitimeren. Een paspoort is bij kinderen tot 18 jaar vijf jaar geldig.

Verschillende regels per land en luchtvaartmaatschappij

Wanneer een minderjarige alleen naar het buitenland wil reizen per vliegtuig, dan zijn hier een aantal regels aan verbonden. Deze regels verschillen ook weer per luchtvaartmaatschappij maar ook per land. Er zijn zelfs luchtvaartmaatschappijen die het helemaal niet toestaan. Maar ook luchtvaartmaatschappijen die als begeleider van uw minderjarige kind fungeren. Uiteraard wel tegen betaling. Laat u dus goed informeren! Wat wel van belang is, is dat een minderjarige in het bezit is van een notarieel document waarin toestemming wordt gegeven door beide ouders. Het beste is om even contact op te nemen met uw reisorganisatie. En komt u er niet uit, kunt u altijd nog contact opnemen met de Turkse ambassade of het Turkse consulaat.

Reizen met ouders

Wanneer een minderjarig kind reist met een van de ouders, of met iemand die niet dezelfde achternaam heeft als het minderjarige kind is het verstandig om een ondertekend document mee nemen waarin beide ouders toestemming aan het kind geven om te reizen. Daarnaast adviseren wij u om een kopie van de geldige paspoorten van beide ouders mee te even aan het minderjarige kind.

Tegenwoordig wordt het u heel wat makkelijker gemaakt om een visum aan te vragen. Geen lange wachtrijen meer, want het kan namelijk via internet. Binnen enkele minuten heeft u een visum voor Turkije aangevraagd bij ons. U betaald dan €25,- per persoon, net als eerder op het vliegveld, echter krijgt u er nu een extra service bij. Wij controleren elke aanvraag handmatig en hebben ingebouwde controles op ons aanvraagformulier. En komt u er niet uit? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.