25 september 2018
Terug

Visum voor Turkije: 5 belangrijke punten

Het aanvragen van een visum via een consulaat vergt vaak veel tijd en geduld. Maar het kan ook veel simpeler. U vraagt het visum gewoon bij ons aan en wij doen de rest! Wel zijn er een aantal zaken rondom het visum waar u aan moet denken voor, en tijdens uw reis. Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid op reis gaat hebben we een lijst opgesteld met de belangrijkste punten.

1. Moet ik wel een visum voor Turkije aanvragen?

U dient een visum voor Turkije aan te vragen wanneer u voor toeristische of commerciële reizen naar Turkije gaat, waarbij u niet langer dan 90 dagen in het land zal verblijven. Turkije heeft voor burgers uit veel verschillende landen een visumplicht ingesteld.  Deze plicht geldt ook voor alle Nederlanders en Belgen.

2. Wat voor visum heb ik nodig?

Het visum dat u nodig heeft is het e-visum. Dit visum is elektronisch en dient dus ook op die manier aangevraagd te worden. Sinds 2015 is het niet meer mogelijk om het visum op de luchthaven te kopen en kan het alleen nog maar digitaal aangevraagd worden.

3. Wanneer heb ik geen visum voor Turkije nodig?

Er zijn een aantal gevallen waarbij u wel in het land bent, maar geen visum voor Turkije nodig hebt. Zo hoeft u geen visum aan te vragen wanneer u op doorreis bent en niet langer dan 24 uur op het vliegveld verblijft. Ook mag u per cruiseschip het land binnenkomen zonder visum. Voorwaarden zijn dan wel dat u niet langer dan 72 uur in Turkije bent en binnen de grenzen van de stad blijft waar uw schip ligt aangemeerd.

4. Wat mag ik met mijn visum voor Turkije?

U mag maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in Turkije. Als u meermalen het land in en uit reist tijdens de geldigheidsduur van het visum, mag het totaal aantal dagen bij elkaar opgeteld ook niet boven de 90 dagen uitkomen. De geldigheidsduur van het e-visum is 180 dagen en gaat in zodra u aankomt in het land. Zolang het visum geldig is mag u zo vaak als u wil Turkije in en uit reizen.

5. Uw paspoort

Er kan alleen een visum voor Turkije worden aangevraagd met een geldig paspoort. Zoals gezegd is het visum na aankomst in het land 180 geldig (waarbinnen u dus maximaal 90 dagen in het land mag zijn) en daarom moet uw paspoort ook minimaal nog 180 dagen geldig zijn. Wanneer u binnen de geldigheidsduur van het visum Turkije voor een tweede keer binnenkomt, dient het paspoort nog minimaal 150 dagen geldig te zijn.

Let er goed op dat de gegevens op het e-visum exact overeenkomen met die op uw paspoort. Als dit niet het geval is, kan u de toegang tot het land ontzegd worden.


Het visum aanvragen

U kunt makkelijk en snel het visum voor Turkije aanvragen bij eVisa. Via een aantal goed aangegeven stappen dient u de aanvraag bij ons in en wij zorgen ervoor dat het visum snel in uw bezit is.