08 juli 2018
Terug

Visum voor Turkije aanvragen: alles op een rij

In dit artikel gaat het om het e-visum dat u elektronisch dient aan te vragen voor een reis naar Turkije. Dit visum is alleen bedoeld voor toeristische en commerciële reizen naar Turkije waarbij het verblijf niet langer duurt dan 90 dagen.

Wie moet een visum voor Turkije aanvragen?

Alle Nederlanders en Belgen die naar Turkije reizen, moeten vooraf een visum aanvragen. Dit visum moet u dus al hebben voordat u het land binnen gaat.

 • Wanneer u op doorreis bent naar een ander land en uw verblijf op de luchthaven niet langer dan 24 uur duurt.
 • Wanneer u Turkije binnenkomt met een cruiseschip en niet langer dan 72 uur in het land blijft. In dit geval dient u binnen de stadsgrenzen te blijven van de plaats waar het schip is aangelegd.
 • Ook als u in Turkije gaat studeren of werken is er geen e-visum nodig. U dient wel een ander soort visum voor uw verblijf in Turkije aan te vragen. Meer informatie daarover kunt u hier vinden.
 • Als u langer wilt verblijven dan de toegestane verblijfsduur, dient u vooraf een verblijfsvergunning aan te vragen bij de Turkse ambassade of het Turks consulaat. Besluit u tijdens uw reis om langer te verblijven dan de toegestane verblijfsduur dan dient u een verblijfsvergunning aan te vragen bij de lokale autoriteit

  Regels voor reizen met een visum voor Turkije

  Aan het reizen met het e-visum zijn voorwaarden verbonden. Daarom de belangrijkste nog even op een rij: 

 • De geldigheidsduur bedraagt 180 dagen en gaat in op de dag van aankomst. Uw paspoort dient op de aankomstdatum nog minimaal 180 dagen geldig te zijn. Zolang het visum geldig is mag u zo vaak Turkije in en uit reizen als u wenst.
 • Wanneer u binnen de geldigheidsduur van het visum het land voor een tweede keer binnenkomt, dient uw paspoort nog minimaal 150 dagen geldig te zijn. Bij aankomst en tijdens het verblijf, moeten reizigers het E-visum altijd kunnen tonen. Het document mag zowel uitgeprint, of digitaal bij u gedragen worden.
 • Als de gegevens op het e-visum niet kloppen met de gegevens in uw paspoort, kan u de toegang tot het land ontzegd worden. Het is dus van groot belang dat de gegevens zoals die in het paspoort staan, exact overeenkomen met de gegevens op het visum.

  Makkelijk uw visum voor Turkije aanvragen

  Het aanvragen van uw visum voor Turkije kost tijd en kan als ingewikkeld ervaren worden. Het visum kan makkelijk aangevraagd worden bij eVisa. Wij zorgen ervoor dat u binnen no-time uw E-visum in huis hebt en dus helemaal klaar bent voor de reis. Regel hier direct uw visum. Ook vindt u daar alle antwoorden op eventuele verdere vragen. Wij wensen u alvast een zeer prettige reis naar Turkije!

  U mag maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in Turkije. Als u meermalen het land in en uit reist tijdens de geldigheidsduur van het visum, dan mag het totaal aantal dagen bij elkaar opgeteld ook niet boven 90 dagen uitkomen.