27 april 2016
Terug

Wat u moet weten over het visum voor Turkije

Wanneer u op reis gaat naar Turkije bent u verplicht om een visum aan te schaffen. In het verleden kon dit alleen op het vliegveld, maar sinds kort kan dit niet meer. Gelukkig kunt u tegenwoordig uw e-visum online aanvragen. Wat helemaal geen gekke verandering is. Want denk eens aan de lange wachtrijen op het vliegveld. Wanneer u aankomt op het vliegveld wilt u niet nog lang in de rij staan voor een visum. Op deze manier vermijdt u deze lange wachtrijen en bespaard het u een hoop tijd en ergernis. Op onze website kunt u gelijk starten met het indienen van een visum aanvraag voor Turkije. 

Er zijn een paar dingen die u moet weten over het visum voor Turkije:

 • Een e-visum is 180 dagen geldig vanaf de ingangsdatum. De ingangsdatum is de datum van aanvragen.
 • Binnen de 180 dagen mag u meerdere malen Turkije bezoeken, maar  uw verblijf mag niet langer dan 90 dagen aaneengesloten duren.
 • Een aanvraag bij ons kost €25,- inclusief alle servicekosten. Op het vliegveld betaalde u ook €25,-echter,  daar kon u destijds geen gebruik maken van extra services die wij wel aanbieden zoals; handmatige controle van elke aanvraag, ingebouwde controles op onze aanvraagformulieren, een Nederlandse klantenservice die zowel telefonisch als per e-mail te bereiken is en de  optie om uw e-visum thuis opgestuurd te krijgen via de post.
 • Uw  visum wordt gekoppeld aan uw huidige paspoort. Wanneer deze verlopen is, verloopt automatisch ook uw visum Turkije. Controleer dit altijd voordat u op reis gaat.
 • Vanaf het moment dat u arriveert in Turkije moet uw paspoort nog tenminste 6 maanden geldig zijn. Het is van belang dat u dit controleert voordat u op reis gaat en voordat u een e-visum aanvraagt.
 • Wanneer uw aanvraag reeds verwerkt is, kunt u geen gegevens meer wijzigen op uw aangevraagde e-visum. Wanneer uw aanvraag nog niet verwerkt is door ons, kunnen wij uw gegevens nog wel voor u aanpassen. Wij adviseren u om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen bij door u gemaakte fouten op het aanvraagformulier, dan kunnen wij voor u kijken of de aanvraag al verwerkt is of nog ingediend moet worden. 
 • Vraag tenminste 48 uur voorafgaand aan uw reis uw visum aan. Mocht uw aanvraag onverhoopt afgekeurd worden dan heeft u nog genoeg tijd om een nieuwe e-visum aan te vragen, zodat u er van verzekerd bent dat u Turkije binnen komt.
 • Het is tegenwoordig niet meer mogelijk om een kind bij te schrijven in uw paspoort, een bijschrijving is dan ook niet meer geldig. U zult een paspoort aan moeten vragen voor uw kind om naar Turkije te kunnen reizen. In sommige landen kun je ook met een identiteitskaart reizen.
 • U kunt uw aanvraag niet annuleren. Wanneer u uw aanvraag betaald en verzonden heeft, kunnen wij uw aanvraag niet meer voor u annuleren. 
 • Wanneer uw aanvraag wordt afgewezen, krijgt u uw geld zo snel mogelijk teruggestort op uw rekening. 
 • Wanneer u eerder naar Turkije wilt dan de door u vermelde datum op uw e-visum, zult u een nieuwe e-visum moeten aanvragen.

Mocht u na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact met ons op! U kunt onze contactgegevens  en de openingstijden  van onze klantenservice hier vinden. U kunt ons zowel telefonisch als per e-mail bereiken. Wij reageren doorgaans binnen enkele uren, al dan niet sneller, al op uw e-mail.