20 april 2019
Terug

Eerste vlucht vanaf het gloednieuwe Istanbul Airport is een feit

Middenin de nacht op 8 april vertrok de eerste vlucht van Turkish Airlines vanaf het nieuwe Istanbul Airport naar Ankara, de hoofdstad van Turkije. De afgelopen maanden zijn ze in Turkije enorm druk geweest met de verhuizing van het Ataturk Airport naar Istanbul Airport, en eindelijk was het dan zover. De laatste vlucht vanuit Ataturk Airport vertrok die nacht naar Singapore.

Grootste ter wereld

Momenteel is deze nieuwe luchthaven de allergrootste ter wereld en wordt ook wel ‘ Monumental Victory’ genoemd. Het gaat de thuisbasis worden van lokale maar ook van wereldwijde groei met de meest moderne faciliteiten en enorme capaciteit. 

Laatste vlucht

De laatste vlucht vanuit Ataturk naar Singapore is er eentje voor in de boeken. Deze was extra bijzonder voor Turkish Airlines. Na de ‘Grote Verhuizing’ zoals de Turken het zelf noemen, is de eerste vlucht vanaf de nieuwe luchthaven natuurlijk ook een bijzondere aangelegenheid. Zeker omdat de nationale carrier 86 jaar geleden dezelfde vlucht voor het eerst maakte naar Ankara. 

Nieuwe successen

Chairman van Turkish Airlines zegt hier het volgende over: “We zijn in een nieuw tijdperk terecht gekomen waarin we vele nieuwe successen met Turkish Airlines gaan meemaken. Toch ben ik blij om te beginnen met wat nostalgie. Onze allereerste vlucht, 86 jaar geleden, vertrok ook naar Ankara. Vandaag openen we de deuren van onze nieuwe thuishaven en gaan we nieuwe avonturen tegemoet. We zijn enorm trots dat we met de Turkish Airlines familie alle hoeken van de wereld bereiken en onze nieuwe luchthaven biedt ons voor de toekomst ongekende nieuwe mogelijkheden.”

Gesloten

Na de laatste vlucht vanuit Ataturk Airport naar Singapore sloten beide luchthavens tot 14:00 uur de volgende middag. Naar verwachting zullen de operaties van Turkish Airlines vanaf de nieuwe luchthaven stap voor stap toenemen. 

Afgerond

De ‘Grote Verhuizing’ is enorm belangrijk voor de geschiedenis voor de Turkse lichtvaart. De verhuizing die vorig jaar op 29 oktober begon lijkt vrijwel afgerond door Turkish Airlines. 

Voor meer informatie over 'de Grote Verhuizing’ leest u hier: ‘Een definitieve datum voor de opening van de nieuwe luchthaven in Istanbul’