27 november 2018
Terug

Hobbit huizen zeer populair in Sivas Turkije

In Sivas, de Centraal-Turkse provincie, hebben ze een paar hobbit huizen gebouwd waar vele toeristen op af komen. De zogenaamde ondergrondse hobbit huisjes die gebouwd zijn door het provinciebestuur zijn gebaseerd op de hobbit huisjes uit de film ‘Lord of the Rings’. In deze film wonen kleine mensachtige wezens, ook wel hobbits genoemd, in de ondergrondse huizen welke ze gebouwd hebben in de flanken van heuvels en oevers. 

Sami Aydin


De gouverneur van Sivas, Sami Aydin, heeft in een interview met Anadolu Agency vertelt dat er in de provincie inmiddels 24 hobbit huisjes gebouwd zijn. “We willen er in totaal 40 of 50 bouwen. Toeristen kunnen de huizen huren en er een paar dagen verblijven om uit te rusten” aldus de gouverneur. 

Warm en koud

Sami Aydin zegt dat de huisjes in de zomer heerlijk koel zijn in de warme zomermaanden en heerlijk warm in de koude wintermaanden. De boekingen worden gemaakt door mensen uit heel Europa, maar zelfs vanuit het Verre Oosten en Turkije. 

“In sommige huizen wonen Turkse gezinnen, andere bieden we aan toeristen te huur aan. We krijgen aanvragen uit Europa en uit landen in het Verre Oosten, zoals Maleisië.” Aydin zegt dat hij hoopt dat er in de toekomst steeds meer boekingen bij zullen komen. 

Het gehele jaar te boeken

Het hele jaar door kunnen mensen een hobbit huisje huren. Als u van rust en natuur houdt, is vakantie vieren in een hobbit huisje ideaal voor u. Deze huisjes zijn in het bezit van een woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer en is van alle gemakken voorzien. 

Meer informatie over de hobbithuisjes? Lees dan ook ons artikel: ' Vakantie vieren in een Hobbit huisje? In Turkije kan het'