25 oktober 2018
Terug

Nieuw uniform voor cabinepersoneel nieuwe luchthaven Istanbul

Turkish Airlines heeft het nieuwe uniform van het cabinepersoneel van de nieuwe en vooral gigantische luchthaven van Istanbul is onthult. Dit uniform zullen zij gaan dragen vanaf de opening hiervan.

Uniformen

“De uniformen zijn geïnspireerd door vele klassieke elementen uit de Turkse kunst en cultuur, maar zien er toch modern uit. Traditionele patronen uit het artisanale glaswerk, keramiek en kalligrafie werden verenigd met hedendaagse texturen en details,” aldus de luchtvaartmaatschappij. De kleuren van de nieuwe uniformen zijn voornamelijk antracietgrijs en dieprood. De collectie bestaat uit handschoenen, kledingstukken, hoeden, tassen en accessoires. 

Traditioneel

“We hebben ervoor gekozen om traditionele elementen uit de Turkse kunst en cultuur te behouden. Onze nieuwe uniformen stralen professionaliteit en gastvrijheid uit, net als onze luchtvaartmaatschappij,” zegt de topman van Turkish Airlines; Ilker Ayci.

Ettore Bilotta uit Milan is de man achter de ontwerpen van deze nieuwe uniformen. Het was de bedoeling om de kleuren en vormen van de Bosphorus in Istanbul te gebruiken en deze dan weer te combineren met de moderne stroomlijning. 

“Ik wou elementen uit traditionele mozaïeken en kalligrafie samenbrengen met nieuwe interpretaties van Turkse motieven, die het geheel er modern doen uitzien. Op die manier wordt uitdrukking gegeven aan contrast en dualiteit,” aldus Ettore Bilotta.

Fotograaf

De nieuwe collectie is gefotografeerd door de wereldberoemde kunstenaar en tevens fotograaf Miles Aldrigde en zijn erg mooi vastgesteld. De uniformen zijn inmiddels gesteld op allerlei weersomstandigheden, langeafstandsvluchten en verschillende temperaturen.

Turkish airlines, vroeger en nu

In 1933 is Turkish Airlines van start gegaan met maar vijf vliegtuigen. Tegenwoordig beschikken zij over 325 vliegtuigen waaronder zowel passagiers- als cargovliegtuigen, en deze airline vliegt inmiddels op 300 bestemmingen in 122 verschillende landen. In 2017 weren er 68,6 miljoen passagiers geregistreerd en waren de vluchten voor 79,1% volgeboekt. 

 

Wilt u meer weten over de nieuwe luchthaven van Istanbul? Lees dan ook ons artikel: Nieuwe luchthaven in Istanbul.