05 januari 2018
Terug

Turkije heeft een nieuwe minister van Toerisme

Turkije heeft sinds kort een nieuwe minister van Cultuur en Toerisme namelijk; Numan Kurtulmus. Dat Kurtulmus ambitieus is, bleek meteen al bij zijn eerste aankondiging. Hij wil er namelijk voor zorgen dat Turkije in 2023 gegroeid zijn naar 50 miljoen toeristen. Ook wil hij benadrukken dat Turkije geen onveilige vakantiebestemming is: “We stellen alles in het werk om bestemmingen als Istanbul, Antalya, Konya, Van en vele andere veilig te maken voor onze buiten- en binnenlandse gasten. Turkije is in alle opzichten minstens even veilig als Berlijn, Parijs of Rome.”

Verwachting

Kurtulmus verwacht hiermee een omzet te halen van 50 miljard dollar wat de Turkse economie een serieuze boost zal gaan geven. Uiteraard is het belangrijk om het toerisme weer omhoog te schroeven, echter Kurtulmus vindt het nog belangrijker dat hiermee de interculturele dialoog van waarden en ideeën tussen de samenlevingen en gemeenschappen verbeterd wordt. Van januari t/m juni 2017 is de toerisme al met 14% gestegen. In vergelijking met juni 2016 is dit zelfs 43%. Waaruit we dus kunnen concluderen dat het beter gaat met de toerisme van Turkije. 

Kurtulmus is positief

“De recente ontwikkelingen in Turkije hebben het imago van ons land geen goed gedaan en daarom willen we onze culturele en toeristische rijkdom inzetten als de sleutel in het herstel van verkeerde percepties die aanleiding gaven tot vaak onrechtvaardige aanvallen op Turkije. Wij zijn van mening dat cultuur en toerisme kunnen bijdragen in het oplossen van politieke conflicten en het behoud van vrede. Het zijn krachtige bindmiddelen om crises om te buigen naar vreedzame samenwerkingsprojecten – toerisme verbroedert in plaats van uiteen te drijven. Ik roep toeristen en reizigers uit de hele wereld op om de schoonheid van mijn land te komen ontdekken. Of dat nu de stranden aan de Turkse Rivièra zijn, de UNESCO Werelderfgoederen of het eilandje Bozcaada langs de kust van de provincie Çannakele.” Zelfs reisorganisaties hebben zich ingezet om de consument in te laten zien dat Turkije een veilige vakantiebestemming is.

GFK

Uit een onderzoek wat het GFK heeft gedaan in mei dit jaar is gebleken dat 96% van alle 664 ondervraagde reizigers die recent in Turkije zijn geweest zich zeer veilig hebben gevoeld tijdens hun vakantie. En 90% van de ondervraagde reizigers hebben aangegeven gewoon weer terug te willen naar Turkije. De noodtoestand in Turkije is op 21 juli 2016 ingegaan en is op 19 juli 2017  met drie maanden verlengd tot 19 oktober.