15 april 2019
Terug

Turkish Airlines maakt veiligheidsvideo met de lego poppetjes van The Lego Movie 2 in de hoofdrol

De luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines heeft wederom een veiligheidsvideo gemaakt met hierin Lego poppetjes. Dit deden ze omdat de vorige veiligheidsvideo met de Lego poppetjes zo’n enorm succes waren. Niet alleen Turkish Airlines zet ‘sterren’ in op veiligheidsvideo’s maar meerdere airlines hebben hun voorbeeld gevolgd.

Lego Movie 2

De eerste veiligheidsvideo met Lego poppetjes werd gemaakt in 2008. Deze viel niet alleen in goede aarde bij alle passagiers, maar ook online deed deze video het erg goed. Binnen een maand werd de video maar liefst 20 miljoen keer bekeken. De luchthavenmaatschappij komt nu met een geheel nieuwe versie met poppetjes van The Lego Movie 2. Deze video is vanaf 1 maart tijdens alle vluchten te bekijken. 

Promotie

Turkish Airlines heeft niet zomaar gekozen voor deze video. Aan de hele kant wil de luchtvaartmaatschappij mensen wijzen op de veiligheidsinstructies aan boord en het volgen hiervan. Maar aan de andere kant promoten ze hiermee de film ‘ The Lego Movie 2’ welke momenteel in de bioscoop draait. 

979 dagen

Voor de tweede video hebben ze ook echte karakters gebruikt uit The Lego Movie 2. De passagiers krijgen belangrijke vliegtips van Robin, Superman en Wonder Woman. Zo’n video zet je niet zo even in elkaar, hier gaat heel veel tijd in zitten. De luchtvaartmaatschappij heeft er 979 dagen over gedaan en heeft 24.000 Lego blokjes gebruikt om de video te kunnen maken. Ze hebben 11 verschillende versies gemaakt voor elk type toestel, zowel in het Engels als in het Turks.

Meerdere airlines volgen 

Niet alleen Turkish Airlines heeft een opvallende video gemaakt, Air New Zealand heeft twee video’s gemaakt over de Hobbit en de Lord of the Rings om deze films te promoten. In deze komische video zie je Gandalf the Gray en Frodo Bagins. Britisch Airlines heeft Rowan Atkinson en Gordon Ramsay weten te strikken voor hun veiligheidsvideo.  

 

Meer informatie over Turkish Airlines? Lees dan ons artikel: Nieuw uniform voor cabinepersoneel nieuwe luchthaven Istanbul