Visum Turkije Aanvragen

De aankomstdatum op uw visum zal worden ingesteld op [Date] [Days] dag(en) eerder, om bij vluchtwijzigingen of een vervroegde aankomstdatum problemen te voorkomen.

e-Visum aanvragen voor Turkije

Wanneer u naar Turkije reist, dient u hiervoor een visum aan te vragen. Het e-Visum Turkije is een officieel document dat afgegeven wordt zodat een persoon toegang kan krijgen tot Turkije. E-Visum staat voor elektronisch visum. Een e-Visum aanvragen doet u eenvoudig online. 

De kosten bedragen € 39,95 per persoon (inclusief consulaire kosten). De geldigheidsduur van het e-Visum bedraagt 180 dagen vanaf de opgegeven aankomstdatum. De datum hiervan kunt u terugzien op uw e-Visum.  
Naast de ingebouwde controles in ons formulier, worden alle aanvragen nogmaals door onze visum-specialisten gecontroleerd. Zij nemen contact op met de klant indien er vragen zijn. Zolang uw aanvraag nog niet verwerkt is, kunnen wij alles nog voor u aanpassen. Doorgaans ontvangt u uw e-Visum binnen enkele uren. Het kan voorkomen dat uw gegevens nader worden bekeken door de Turkse overheid waardoor het proces langer in beslag kan nemen. Uiteraard stellen wij u hiervan op de hoogte.
Wij raden aan om uw e-Visum minimaal één maand voorafgaand aan uw reis aan te vragen. Vraag direct uw e-Visum aan, zodat u met een gerust hart naar Turkije kunt reizen. 

Hoe werkt het aanvragen van het Visum Turkije?

1. Invullen eVisum-formulier

Het aanvragen van een Turkse eVisum gaat eenvoudig en volledig online. Het invullen van de aanvraag duurt slechts enkele minuten.

2. Veilig online betalen

De betaling van het eVisum Turkije gebeurt veilig en vertrouwd middels iDEAL, Bancontact, Mastercard, Visacard of eMaestro.

3. Ontvangst officiële Turkse eVisum

Zodra er een status bekend is van uw aanvraag, ontvangt deze samen met het officiële Turkse eVisum document per e-mail. Doorgaans ontvangt u deze al binnen enkele uren. 

Weet u wanneer u een paspoort sticker visum nodig heeft of dat u een e-visum kunt aanvragen? Het is van groot belang dat u dit voordat u vertrekt controleert. Een e-visum is namelijk heel eenvoudig online aan te vragen, maar de procedure van het aanvragen van een stickervisum via de Turkse ambassade is complexer en duurt vele malen langer. 

Wat is een stickervisum?

Een stickervisum Turkije is een visum, welke letterlijk in de vorm van een sticker, in uw paspoort wordt geplakt. U dient hiervoor een afspraak te maken voor een interview bij de Turkse ambassade. Deze variant is een stuk prijziger, heeft een langere levertijd en de procedure op zich is een stuk ingewikkelder. Maak hier dan ook alleen gebruik van wanneer u echt niet in aanmerking komt voor een e-visum Turkije. 

Wat is een e-visum Turkije?

Een e-visum is een elektronische reistoestemming welke u eenvoudig online kunt aanvragen met uw paspoort of identiteitskaart. Ook is deze goedkoper dan de sticker variant en ontvangt u deze in de meeste gevallen al binnen enkele uren. 

Wanneer een e-visum:

 • Heeft u een Nederlands of Belgische paspoort, dan komt u in aanmerking voor een e-visum. Heeft u een andere nationaliteit dan kunt u hier (https://www.evisumturkije-aanvragen.nl/Veelgesteldevragen.aspx#question-61) controleren of u een e-visum kunt aanvragen;
 • U kunt alleen in aanmerking komen voor een e-visum als uw reisdoel toeristisch of zakelijk is. U mag hierbij niet in dienst treden van een Turkse werkgever;
 • Wanneer u met uw paspoort reist dan dient deze nog minimaal 60 dagen geldig te zijn nadat de geldigheid van uw e-visum verlopen is;
 • Reist u met een identiteitskaart, dan moet deze tenminste geldig zijn op de dag van aankomst;
 • U mag niet langer dan 90 dagen achtereen verblijven.
 • Wanneer een stickervisum?

  Voldoet u niet aan bovenste voorwaarden, dan kunt u geen e-visum aanvragen. In dit geval vraagt u via de Turkse ambassade een stickervisum aan. U kunt hiervoor een afspraak maken voor een interview. U dient voor het aanvragen van een stickervisum wel in het bezit te zijn van een paspoort. Vergeet deze niet mee te nemen!

  Kosten e-visum 

  De visum Turkije kosten bedragen €39,95,-  per persoon. Voor onze bemiddelings- en administratiekosten vragen wij €6,-  per reiziger. Ongeacht de wisselkoers hanteren wij een totaalbedrag van 39,95 euro, inclusief consulaire kosten.
  Standaard sturen wij uw goedgekeurde e-visum verklaring per e-mail toe. Wilt u deze ook per post ontvangen, dan kunt u dit tijdens het invullen van het aanvraagformulier aanvinken. Wij rekenen hier (naast de kosten voor het e-visum) per aanvraag €3,- extra voor. Wordt uw aanvraag onverhoopt afgewezen? Dan storten wij het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.


   

  Benodigdheden tijdens het aanvragen

  Om de aanvraag voor het e-visum Turkije zo spoedig mogelijk te laten verlopen, is het verstandig om alvorens u met het invullen van het aanvraagformulier alvast wat gegevens en documenten bij de hand te hebben. Bekijk hieronder de benodigdheden:

  Stap 1: Gegevens van uw reisdocument

  Bij stap 1 dient u de gegevens van uw paspoort of uw identiteitskaart in te vullen. Houd uw paspoort of identiteitskaart bij de hand. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd naar de datum van afgifte, verloopdatum, land van afgifte en het documentnummer van uw reisdocument. Controleer deze gegevens goed. Foutief ingevulde reisdocumentgegevens kunnen namelijk voor grote problemen zorgen.

  Stap 2: Persoonlijke gegevens

  Bij stap 2 van het aanvraagformulier voor het Turks visum dienen de persoons- en adresgegevens opgegeven te worden. Vraagt u een ESTA aan voor meerdere personen, dan doet u er verstandig aan om ook de persoons- en adresgegevens van deze reizigers bij de hand te houden. Aan het eind van de aanvraag krijgt u de mogelijkheid om meerdere reizigers toe te voegen.

  Stap 3: Postadres van contactpersoon

  Bij stap 3 dient u uw gegevens goed te controleren alvorens u deze verstuurd. Ook een foutief ingevulde voor- of achternaam, geboortedatum, geboorteplaats of geboorteland kan voor problemen zorgen. 

  Wat is een e-visum voor Turkije?

  Een e-visum is een verplichte reistoestemming waarmee u zonder visum naar Turkije kunt reizen. Het Turkse e-visum kan alleen online aangevraagd worden en is bedoeld voor tijdelijke zakenreizen of toeristische bezoeken van maximaal 90 dagen. 61 nationaliteiten dienen een e-visum voor Turkije aan te vragen. Hier (https://www.evisumturkije-aanvragen.nl/Veelgesteldevragen.aspx#question-61) kunt u de lijst vinden met alle 61 nationaliteiten.

  E-visum aanvragen? Hier moet u goed opletten!

  Het verkeerd invullen van het e-visum Turkije aanvraagformulier kan nog wel eens voor problemen zorgen. Om problemen tijdens de reis te voorkomen hebben wij binnen ons aanvraagformulier diverse controles ingebouwd. Veelgemaakte fouten tijdens het aanvragen worden hierdoor vermeden. Op deze manier kunt u met een gerust hart afreizen naar Turkije. 
  Echter kan het natuurlijk voorkomen dat er een typefout wordt gemaakt. Controleer dus altijd goed of u alle gegevens correct heeft ingevuld. Zo komt in een Nederlands paspoort bijvoorbeeld nooit de letter ‘o’ voor, het is altijd het cijfer ‘0’. Onze medewerkers controleren elke aanvraag handmatig en nemen indien nodig contact met u op.
  Tip: Wanneer u niet zeker bent over het invoerveld, dan kunt u met de muis op het (i) teken gaan staan. Na het klikken op de (i) zal er een ballonnetje verschijnen met daarin een extra toelichting per invoerveld.

  Geldigheidsduur en regels

  De visum Turkije geldigheid is 180 dagen geldig vanaf de dag van goedkeuring. Tenzij uw paspoort ondertussen verloopt, dan vervalt uw e-visum. Dat heeft te maken met dat het e-visum gekoppeld is aan uw documentnummer. 60 dagen nadat uw e-visum afloopt dient uw paspoort nog geldig te zijn. 
  Met een e-visum mag u 90 dagen achtereen verblijven in Turkije. Als u meermalen het land betreedt tijdens de geldigheidsduur, dan mag het totaal aantal dagen dat u verblijft van elk bezoek bij elkaar opgeteld ook niet boven 90 dagen uitkomen. Bij aankomst van een tweede bezoek binnen de geldigheidsduur dient uw paspoort nog minimaal 150 dagen geldig te zijn.
  U dient een hard copy (uitgeprint) of soft copy (digitaal) van uw e-visum te kunnen tonen bij de douane wanneer hierom gevraagd wordt. U hoeft overigens geen e-visum aan te vragen wanneer uw reis een doorreis betreft en uw verblijf op de luchthaven niet langer duurt dan 24 uur of wanneer u met een cruiseschip Turkije betreedt en wanneer uw verblijf niet langer dan 72 uur duurt en u niet buiten de stadsgrenzen komt waar het schip is aangelegd. 

  E-visum voor meerdere personen aanvragen?

  Een e-visum Turkije voor meerdere personen kan heel eenvoudig door middel van ons aanvraagformulier. Zorg ervoor dat de persoonsgegevens voor iedere aanvrager correct zijn ingevuld in het e-visum formulier om misverstanden te voorkomen.
  Na het invullen van uw eigen aanvraagformulier , krijgt u de optie om een familielid of reiziger toe te voegen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld uw broer, zus, ouder, vriend of vriendin in uw aanvraag meenemen. Dit proces verloopt op dezelfde manier als uw eigen aanvraag. Wanneer het e-visum aanvragen worden toegekend, ontvangt de hoofdaanvrager een bericht met daarin alle e-visum reistoestemmingen.

  Wanneer ontvang ik mijn e-visum?

  Direct na goedkeuring ontvangt u bericht op uw e-mailadres waarin het e-visum is bijgesloten. Doorgaans ontvangt u de reistoestemming binnen enkele uren. Nadat uw e-visum is ontvangen, adviseren wij u om deze goed te bewaren. De e-visum Turkije geldigheid bedraagt 180 dagen.    

  Evisa application services - Vertrouwde service voor uw gemak!


  Zo werkt het aanvragen (VIDEO):

  Samenvatting

  Met onze factsheet heeft u de belangrijkste informatie nogmaals in een beknopt overzicht. Handig om snel een passend antwoord te vinden op de meest gestelde vragen omtrent het Visum voor Turkije.

  Deze factsheet is met zorg samengesteld door eVisa application services om aan de vraag van reizigers te voldoen.

  Download beknopte reisinformatie over het e-Visum

  Reisdoel Toeristisch/zakelijk
  Geldigheidsduur 180 dagen
  Verblijfsduur 90 dagen max
  Reisdocument Paspoort of ID kaart
  Kosten €39,95
  Levertijd 24 uur
  Waar aanvragen Alleen online mogelijk

  Het laatste nieuws

  28 juli 2019

  Het Recyclageproject van Istanbul slaat aan

  Er is gebleken dat het nieuwe recyclageproject in Istanboel in de prijzen is gevallen op de wereldtop voor het openbaar vervoer.

  Lees meer
  06 juli 2019

  Social media controle voor reizigers naar Turkije

  Er zal gecontroleerd gaan worden op uitingen die op social media gedaan worden, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze zijn namelijk strafbaar in Turkije.

  Lees meer
  18 juni 2019

  Turkish Airlines deelt gratis city trips uit

  Vanaf 1 mei tot aan 31 oktober biedt Turkish Airlines een gratis 'Bosporus tour by night' aan voor reizigers die in transit zijn en via Istanbul vliegen.

  Lees meer