Wat is een e-visum voor Turkije?

Het e-visum is een visum dat elektronisch besteld wordt. Een visum is een document die in sommige landen nodig is om het land binnen te mogen. Het is eigenlijk een soort toegangskaartje om een land binnen te komen. Turkije heeft hierover met bepaalde landen wereldwijd geen verdragen gesloten. Daarom is een visum voor burgers van deze bepaalde landen verplicht om Turkije te betreden. Vanaf november 2015 kunt u voor Turkije geen visum meer kopen aan de grens en dus alleen nog maar online het e-visum voor Turkije aanvragen. Bij ons kunt u uw e-visum online eenvoudig en snel kopen. Voor de service/administratiekosten rekenen wij €5,-extra per visum.

Wat zijn de vereisten voor een visum voor Turkije?

Het visum is alleen bedoeld voor toeristische en commerciële reizen naar Turkije waarbij het verblijf niet langer mag duren dan 90 dagen. Wanneer u op doorreis bent via Turkije en uw verblijf op de luchthaven niet langer duurt dan 24 uur heeft u geen visum nodig.

U dient in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of een paspoort met minimaal een lege visum pagina. Beiden moeten nog minimaal 180 dagen geldig zijn op de aankomstdatum in Turkije. Dit heeft de Turkse overheid bepaald. 

Wij adviseren u uw visum minimaal 3 dagen van te voren aan te vragen. Dit in verband met eventuele vluchtwijzigingen waarbij uw vlucht eventueel eerder vertrekt.

Wat bent u nodig om de aanvraag te kunnen doen?

U heeft een Europese ID-kaart of paspoort nodig die nog minimaal 180 dagen geldig is op de aankomstdatum in Turkije. Dit heeft de Turkse overheid bepaald. Verder heeft u voor de betaling uw bankpas nodig.

Wat kost het e-visum bij evisumturkije-aanvragen.nl?

Wij vragen per aanvraag van het e-visum enkel een van vergoeding €5,- voor de bemiddelings en administratiekosten. Daarbij betaalt u de prijs zoals deze word bepaalt door de Turkse overheid. Voor Nederland en België is dit bedrag vastgesteld op $20,- USD. Daar bovenop rekent de Turkse overheid een service fee van $0,70 USD per (groeps)aanvraag.

Dit betekent omgerekend een totaalbedrag van €25,- per aangevraagd visum. Ongeacht de wisselkoers hanteren wij een vast totaalbedrag van €25,-

Wilt u het visum ook per post dan brengen wij €3,- extra in rekening per aanvraag. 

Wilt u een spoedaanvraag indienen dan brengen wij €3,- extra in rekening per aanvraag.

Wie kunnen bij evisumturkije-aanvragen.nl een e-visum aanvragen?

Het e-visum is alleen bedoelt voor toeristische en commerciële reizen naar Turkije.

Momenteel kunnen de landen Nederland, België direct het e-visum bij ons aanvragen.

Garandeert een visum mij de toegang tot Turkije?

Nee, in uitzonderlijke gevallen kan een douanebeambte bij uw aankomst alsnog het besluit nemen om u niet toe te laten. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de gegevens op uw visum niet kloppen met uw paspoort. Om deze reden is het dan ook erg belangrijk dat u uw gegevens goed controleert voordat u uw aanvraag verzend.

Wat is de geldigheidsduur?

Het visum is 180 dagen geldig vanaf de opgegeven aankomstdatum. De datum hiervan kunt u terugzien op uw visum bij “Valid from” / “Valid until” Let op! Uw verblijf mag aaneengesloten niet langer duren dan 30 of 60 of 90 dagen. Dit is afhankelijk van uw nationaliteit. Voor Nederland en België geldt een verblijfsduur van 90 dagen. U mag binnen 180 dagen wel meerdere malen het land betreden (zolang het visum geldig is).

Verblijfsduur met het visum?

Voor Nederland en België geldt een verblijfsduur van 90 dagen. Dit betekent dat u 90 dagen aaneengesloten in Turkije mag verblijven. Let op! U mag binnen 180 dagen (dit is zolang het visum geldig is) wel meerdere malen Turkije betreden. Als u meermalen het land betreedt tijdens de geldigheidsduur van het visum, dan mag het totaal aantal dagen dat u verblijft van elk bezoek bij elkaar opgeteld ook niet boven 90 dagen komen. De verblijfsduur verschilt per nationaliteit. Dit kan zijn 30 of 60 of 90 dagen dat u aaneengesloten in Turkije mag verblijven. Dit kunt u gemakkelijk terugvinden onder de button “alle landen met benodigd visum”. De datum van de geldigheid kunt u gemakkelijk terugzien op het visum bij “Valid from” / “Valid until.

Wanneer treedt het visum in werking?

De geldigheidsduur van het e-Visum begint op de aankomstdatum die u aangeeft. Wij verleggen de aankomstdatum 3 dagen eerder dan uw werkelijke aankomstdatum. Dit i.v.m. eventuele vluchtwijzigingen, waardoor uw vlucht bijvoorbeeld een dag eerder kan vertrekken en dan ook geldig zal zijn.

U kunt Turkije intreden op elk tijdstip binnen die periode. De geldigheidsduur van het visum is 180 dagen. Dit kunt u terugzien op het visum bij “Valid until” Let op! Uw daadwerkelijke aankomstdatum hoeft niet hetzelfde te zijn. U mag bijvoorbeeld ook op een latere datum arriveren in Turkije, als u maar binnen de geldigheidsduur van het visum Turkije binnenkomt en verlaat.

Houdt er wel rekening mee dat uw verblijfsduur niet langer dan 30 of 60 of 90 dagen mag zijn. Dit is afhankelijk van uw nationaliteit. Voor Nederland en België geldt een verblijfsduur van 90 dagen. Als u meermalen het land betreedt tijdens de geldigheidsduur van het visum, dan mag het totaal aantal dagen dat u verblijft van elk bezoek bij elkaar opgeteld ook niet boven 90 dagen komen.

De verblijfsduur kunt u gemakkelijk terugvinden op uw visum. Uw paspoort dient minimaal 180 dagen geldig te zijn op de aankomstdatum in Turkije. U kunt maximaal 3 maanden voor de aankomstdatum een visum aanvragen.

Kan ik meerdere malen met hetzelfde visum Turkije betreden?

Ja, zolang de geldigheidsduur van het visum niet is verstreken kunt u met het e-visum meermalen Turkije binnenkomen. De geldigheidsduur van het e-visum is 180 dagen. Dit kunt u terugzien op het visum bij “Valid from” / “Valid until”. Bij aankomst dient uw paspoort of ID kaart nog minimaal 180 dagen geldig te zijn.

Als u meermalen het land betreedt tijdens de geldigheidsduur van het visum, dan mag het totaal aantal dagen dat u verblijft van elk bezoek bij elkaar opgeteld niet boven 90 dagen komen.

Moet ik het visum kunnen tonen bij aankomst en tijdens mijn verblijf in Turkije?

Ja, u moet een hardcopy (=uitgeprint) of een softcopy ( = digitaal) van uw visum kunnen tonen bij de douane als daar om gevraagd wordt. Tevens moet u het visum kunnen tonen tijdens uw verblijf in Turkije.

Wat moet ik doen als ik langer in Turkije wil verblijven dan de toegestane verblijfsduur van het e-visum?

Als u langer dan de toegestane verblijfsduur wilt verblijven, dan moet u bij de lokale politie in Turkije een verblijfsvergunning aanvragen.

Let op, het e-Visum is alleen bedoeld voor toeristische- en zakelijke doeleinden. Reist u met een ander doel naar Turkije, bijvoorbeeld om te werken of te studeren dan moet u bij het Turkse consulaat in Nederland een visum aanvragen.

Als u langer in Turkije verblijft dan de toegestane verblijfsduur, kan u een boete, uitzetting of een toegangsverbod tot het land opgelegd worden.

Ben ik een e-visum nodig als ik op een cruiseschip Turkije betreed?

U bent geen e-visum nodig als u binnen de stadsgrenzen blijft waar het schip is aangelegd. In dit geval word de toegang verleend door de lokale autoriteiten van de havenstad. Uw verblijf mag dan niet langer dan 72 uur duren. Komt u buiten de stadsgrenzen waar het schip is aangelegd dan bent u wel een e-visum nodig.

Ben ik een visum nodig als ik op doorreis ga via Turkije en de luchthaven niet verlaat?

Nee, als u niet langer dan 24 uur de luchthaven verblijft heeft u geen visum nodig.

Ik wil gaan werken of studeren in Turkije, kan ik met een e-visum Turkije betreden?

Nee, u moet dan een visum aanvragen bij de Turkse ambassade of het Turks consulaat.

Kan ik een e-visum voor turkije zonder creditcard betalen?

Ja, bij evisumturkije-aanvragen.nl kunt u een e-visum voor Turkije zonder het gebruik van een creditcard aanvragen. Bij ons kunt u gewoon met Ideal de betaling voltooien.

Waar kan ik de geldigheidsduur van het visum terugvinden?

De datum van de geldigheid van het visum kunt u gemakkelijk terugzien op het visum bij “Valid from” / “Valid until.

Wat zijn de vereisten voor een geldig visum bij aankomst (visum of verblijfsvergunning van Schengen- of OESO-landen)?

De vereiste voor een visum is de geldigheidsduur en de gegevens uit het paspoort moeten overeenkomen met het visum.

Kan ik op het vliegveld nog steeds een visum kopen?

Nee, vanaf november 2015 is dit niet meer mogelijk en kunt u het visum alleen nog online kopen.

Kan ik vanuit elk land een vlucht nemen naar Turkije als ik in het bezit ben van een visum?

Ja, indien u in het bezit bent van een geldig visum is dit geen probleem. Let op: Indien u burger bent van een van de onderstaande landen dan bent u verplicht met Turkish airlines of Pegasus airlines te vliegen: Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Centraal-Afrikaanse Republiek Comoren Democratische Republiek Congo Djibouti Egypte Equatoriaal-Guinea Eritrea Ethiopië Gabon Gambia Ghana Guinee Guinee-Bissau Ivoorkust Jemen Kaapverdië Kameroen Kenia Lesotho Liberia Madagaskar Malawi Mali Mauritanië Mozambique Namibië Niger Nigeria Oeganda Republiek Congo Rwanda Sao Tomé en Principe Senegal Sierra Leone Soedan Somalië Swaziland Tanzania Togo Tsjaad Vietnam Zambia Zimbabwe.

Wat zijn de regels voor het reizen met een minderjarig kind?

Om eventuele problemen bij de douane te voorkomen: Als u als ouder met uw kind reist zonder de andere ouder, dan raden wij u aan om een ondertekend document bij u te dragen waarin de andere ouder toestemming geeft voor de reis en daarbij raden wij tevens aan een kopie van een geldig paspoort van de andere ouder bij u te dragen.

Reist u met een minderjarige zonder dat u de het ouderlijk gezag heeft, dan dient u een ondertekend document bij u te dragen waarin beide ouders toestemming geven voor de reis en tevens een kopie van de geldige paspoorten van de ouders bij u te dragen.

Formulieren zijn op deze website te downloaden Formulier toestemming reizen met een minderjarige naar het buitenland. Het formulier is geen vrijwaring van eventuele problemen bij de douane. Daarom raden wij u aan om goed te informeren welke regels er op uw situatie van toepassing zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Turkse ambassade of het Turks consulaat

Kan ik als minderjarige zonder begeleiding reizen naar Turkije?

Als u als minderjarige zonder begeleiding wilt reizen naar de Turkije adviseren wij u contact opnemen met uw reisorganisatie. Verschillende vliegmaatschappijen heb eigen restricties voor het alleen reizen als minderjarige. Tevens dient u bij aankomst in het bezit te zijn van een notarieel document waarin toestemming is gegeven door beide ouders dat u als minderjarige reist. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Turkse ambassade of het Turks consulaat.

Wat zijn de contactgegevens van de Turkse ambassade hier in Nederland?

De Turkse Ambassade in Den-Haag

Jan Evertstraat 15 2514 BS Den-Haag

Telefoonnummer: (+31) 70-3604912

Faxnummer: (+31) 70-3617969

E-mail Adres: embassy.thehague@mfa.gov.tr

Website: www.lahey.be.mfa.gov.tr

Openingstijden: 09:00-13:00 uur en 14:00-18:00 uur

 

Het Consulaat van Turkije in Amsterdam

Raadhuisstraat 48 -50 1016 DG Amsterdam

Telefoonnummer: (+31) 20 - 421 19 19

Faxnummer: (+31) 20 - 421 17 91

E-mail Adres: risch@xs4all.nl

 

Het Consulaat van Turkije in Deventer

Keizerstraat 8 7411 HG Deventer

Telefoonnummer: (+31) 570 - 68 86 50

Faxnummer: (+31) 570 - 61 95 54

E-mail Adres: deventer@turkishconsulate.nl

Website: www.turkishconsulate.nl

Openingstijden: 09:00 - 12:00 uur en 14:00 - 17:00 uur

 

Het Consulaat van Turkije in Leiden

Kort Rapenburg 1 -3 2311 GC Leiden

Telefoonnummer: (+31) 71 - 566 55 56

Faxnummer: (+31) 71 - 512 33 55

E-mail Adres: info@hcgturkije.nl

Website: www.hcgturkije.nl

Openingstijden: 09:00 - 12:30 uur en 13:00 - 16:00 uur

Het Consulaat van Turkije in Rotterdam

Westblaak 2 3012 KK Rotterdam

Telefoonnummer: (+31) 10 - 201 20 00

Faxnummer: (+31) 10 - 201 20 50

E-mail Adres: consulate.rotterdam@mfa.gov.tr

Website: rotterdam.cg.mfa.gov.tr

Kun je een visum voor Turkije op de luchthaven kopen?

Nee, het is niet mogelijk om een visum voor Turkije op de luchthaven te kopen. Wanneer u Turkije bezoekt voor toeristische of commerciële doeleinden, dient u een e-visum aan te vragen. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een digitaal visum en kan alleen online aangevraagd worden. U dient dit visum aan te vragen voordat u op reis gaat.

Eerder was het wel mogelijk uw visum voor Turkije op de luchthaven te kopen. Sinds 2015 is dit veranderd en kan het dus alleen nog digitaal. Nadat u het visum heeft aangevraagd print u het uit, of wij kunnen het ook per post toesturen.

Kan ik een e-visum aanvragen met mijn ID-kaart?

Ja, u kunt met een Europees ID-kaart of paspoort een e-visum aanvragen. Deze moet nog minimaal 180 dagen geldig zijn op de aankomstdatum in Turkije. Dit heeft de Turkse overheid bepaald.