28 juli 2019

Het Recyclageproject van Istanbul slaat aan

Er is gebleken dat het nieuwe recyclageproject in Istanboel in de prijzen is gevallen op de wereldtop voor het openbaar vervoer.

Lees meer
06 juli 2019

Social media controle voor reizigers naar Turkije

Er zal gecontroleerd gaan worden op uitingen die op social media gedaan worden, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze zijn namelijk strafbaar in Turkije.

Lees meer
18 juni 2019

Turkish Airlines deelt gratis city trips uit

Vanaf 1 mei tot aan 31 oktober biedt Turkish Airlines een gratis 'Bosporus tour by night' aan voor reizigers die in transit zijn en via Istanbul vliegen.

Lees meer
04 juni 2019

Turkije werkt aan een veilige zone waar geen YPG bestaat

Turkije voelt zich na het terugtrekken van de Amerikaanse troepen minder veilig. Dit is een van de redenen waarom er een veilige zone wordt opgericht langs de Turks-Syrische grens.

Lees meer
21 mei 2019

Mysterieuze bron van methaangas veroorzaakt vuurspuwende berg in Turkije

Deze mysterieuze bron van methaangas worden ook wel de vlammen van Chimaera genoemd en werd gevonden in een bergformatie in Turkije.

Lees meer
05 mei 2019

Bewoners ontdekken 11 miljoen jaar oude fossielen in het oosten van Turkije

In Turkije, in de provincie Mus, hebben een team van onderzoekers verschillende fossielen gevonden waarvan gedacht wordt dat deze miljoenen jaar oud zijn.

Lees meer
20 april 2019

Eerste vlucht vanaf het gloednieuwe Istanbul Airport is een feit

Op 8 april is de eerste vlucht vertrokken van Turkish Airlines vanaf het gloednieuwe en mega grote Istanbul Airport naar Ankara. De 'de grote verhuizing' vanaf het Atarurk Airport naar de nieuwe luchthaven lijkt nu zo goed als afgerond.

Lees meer
15 april 2019

Turkish Airlines maakt veiligheidsvideo met de lego poppetjes van The Lego Movie 2 in de hoofdrol

De luchtvaartmaatschappij Turkish Airline geeft de lego poppetjes van Lego Movie 2 een hoofdrol in hun veiligheidsvideo.

Lees meer
02 april 2019

Gratis busrit in ruil voor het verzamelen van plastic afval

Een aantal maanden geleden werden er speciale containers geplaatst voor plastic afval in Istanbul. In ruil hiervoor kregen mensen een gratis busrit. Inmiddels zijn er al honderdduizenden plastic flessen ingezameld en hiermee werd deze actie een waar succes.

Lees meer
05 maart 2019

Een definitieve datum voor de opening van de nieuwe luchthaven in Istanbul

Naar verwachting zal de geleidelijke verplaatsing van verschillende activiteiten van de Atatürkluchthaven naar de nieuwe luchthaven rond 3 maart afgerond zijn. Algemeen directeur van de koepel van Turkse luchthavens, Funda Ocak, heeft dit inmiddels bekend gemaakt.

Lees meer
22 februari 2019

Shopaholics kunnen hun hart ophalen op nieuwe luchthaven van Istanbul

De nieuwe luchthaven van Istanbul gaat 150 miljoen reizigers per jaar vervoeren. Maar dat niet alleen, er komen talloze luxe winkels met dure merken.

Lees meer
05 februari 2019

Alacati

Het Gooi van Nederland: Alacati in Turkije. Vroeger een klein vissersdorpje waar veel Grieken woonden, nu een geweldige plek om te windsurfen.

Lees meer
19 januari 2019

Turkije verbetert de grensbeveiliging met een slim systeem

Turkije heeft zijn grensbeveiliging geoptimaliseerd met een aanvullende toepassing op een 40 kilometer lang gedeelte van de ‘Turkse Muur’ langs de grens van Syrië.

Lees meer
05 januari 2019

Aphrodisias

Dichtbij de plaats Geyre, in de provincie Aydin in Turkije, zo’n 230 kilometer van Izmir, ligt Aphrodisias de stad van Aphrodite.

Lees meer
16 december 2018

Manavgat

Zo’n 76 kilometer van Antalya ligt de stad Manavgat. De naam Manavgat betekent tempel van Manauwa wat een moedergodin betekent.

Lees meer
27 november 2018

Hobbit huizen zeer populair in Sivas Turkije

In Sivas, de Centraal-Turkse provincie, hebben ze een paar hobbit huizen gebouwd waar vele toeristen op af komen. De zogenaamde ondergrondse hobbit huisjes die gebouwd zijn door het provinciebestuur zijn gebaseerd op de hobbit huisjes uit de film ‘Lord of the Rings’.

Lees meer
14 november 2018

Minder strenge regels voor buitenlanders die Turk willen worden

Turkije heeft de regels aangepast voor buitenlanders die het Turkse staatsburgerschap willen verkrijgen om op deze manier nieuwe investeerders te lokken. Half september werd deze nieuwe regelgeving bekend gemaakt.

Lees meer
25 oktober 2018

Nieuw uniform voor cabinepersoneel nieuwe luchthaven Istanbul

Turkish Airlines heeft het nieuwe uniform van het cabinepersoneel van de nieuwe en vooral gigantische luchthaven van Istanbul is onthult. Dit uniform zullen zij gaan dragen vanaf de opening hiervan.

Lees meer
09 oktober 2018

Langste hangbrug ter wereld in Turkije heeft luchtweerstandtest doorstaan

In het noordwesten van Turkije zijn ze bezig met de opbouw van de langste hangbrug (De Canakkale 1915 Brug) ter wereld. Deze heeft inmiddels de aero-elastische windtest in China doorstaan.

Lees meer
25 september 2018

Visum voor Turkije: 5 belangrijke punten

Het aanvragen van een visum via een consulaat vergt vaak veel tijd en geduld. Maar het kan ook veel simpeler. Wij leggen het u uit.

Lees meer
11 september 2018

Ambassadeur in Nederland door Turkije benoemd

Turkije heeft in Nederland een ambassadeur benoemd. Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangegeven dat maatregel is genomen vanwege het normaliseren van de banden tussen Turkije en Nederland.

Lees meer
28 augustus 2018

Internationale onderscheiding voor Het Vanmeer in Turkije

Het Vanmeer heeft een internationale onderscheiding ontvangen vanwege uitstekende hygiëne en toegankelijkheid. Op 4 juli 2018 maakte de burgemeester van de Turkse stad Van, Fevzi Ozgokce, bekend dat het Vanmeer de “Blauwe Vlag” status heeft gekregen. “Het Vanmeer wordt een toeristische bestemming voor miljoenen mensen, vooral uit het naburige Iran,” aldus de burgemeester.

Lees meer
18 augustus 2018

Turkije met kinderen

Veel mensen kiezen Turkije toch wel als vakantiebestelling in de zomervakantie. Maar wat nou als je als gezin met kleine kinderen naar Turkije wilt? Is dat dan wel handig en waar moet je dan precies op letten? Dat vroegen wij ons ook af, en daarom hebben wij voor u uitgezocht wat de meest kindvriendelijke plaatsen zijn in Turkije en wat de leukste ‘places to be’ zijn voor kinderen.

Lees meer
07 augustus 2018

Als Nederlander wonen in Turkije

Wie droomt er niet van, om als inwoner van ons koude kikkerlandje te verhuizen naar het zonovergoten Turkije? Nou, wij in elk geval wel! En daarom zijn wij op onderzoek gegaan. Want, hoe gaat dan nou eigenlijk in zijn werk? Wij hebben het voor u uitgezocht.

Lees meer
23 juli 2018

De populairste badplaatsen van Turkije voor u op een rijtje

Wanneer u aan Turkije denkt, denkt u vast automatisch aan zon, zee en strand. Maar wat is nou precies het verschil tussen alle stranden? Wij hebben het voor u op een rijtje gezet.

Lees meer
08 juli 2018

Visum voor Turkije aanvragen: alles op een rij

In dit artikel gaat het om het e-visum dat u elektronisch dient aan te vragen voor een reis naar Turkije. Dit visum is alleen bedoeld voor toeristische en commerciële reizen naar Turkije waarbij het verblijf niet langer duurt dan 90 dagen.

Lees meer
26 juni 2018

Dat wordt smullen met deze typische Turkse gerechten

De Turkse keuken heeft heel veel lekkere gerechten te bieden, en is een van de meest veelzijdige keukens ter wereld, na de Chinese en de Franse keuken.

Lees meer
17 mei 2018

Nieuwe luchthaven in Istanbul

Het nieuwe vliegveld in Istanbul moet het grootste worden van de hele wereld wanneer deze opgeleverd zal worden. Het zal groot genoeg zijn voor het stallen van 114 vliegtuigen.

Lees meer
02 mei 2018

Vakantie vieren in een Hobbit huisje? In Turkije kan het!

Turkije is bezig met het maken van vakantiehuisjes in een vakantiedorp Sivas (provincie in Turkije) waarin de vakantiehuizen bedekt zijn met aarde en gras. Het doel is om hiermee meer toeristen te lokken naar het prachtige Sivas.

Lees meer
08 april 2018

Oudste klooster van Anatolië wordt gerestaureerd

Turkije heeft besloten om dit jaar nog het Vaselon klooster, welke in de noordelijke stad Trabzon ligt, te restaureren

Lees meer
20 maart 2018

2017 top jaar voor de Turkse honingexport

Ten opzichte van 2016 is de export van de Turkse honing in 2017 flink gestegen. In volume zo’n 79% en in omzet 60%. De opbrengst van de Turkse honingexport telde ommenabij 20 miljoen euro.

Lees meer
09 maart 2018

Ergste droogte sinds 1973 in Turkije

In 2017 heeft Turkije de ergste droogte moeten doorstaan in 44 jaar tijd. Deze droogte is ontstaan doordat er gewoonweg te weinig regen is gevallen.

Lees meer
23 februari 2018

De vliegtuigen van Turkish Airlines weer propvol

Het lijkt er op dat er toch steeds meer mensen voor Turkije kiezen als vakantiebestemming. 2017 was in elk geval een goed jaar voor de toerisme in Turkije.

Lees meer
07 februari 2018

Een wandelvakantie in Turkije

Turkije staat bekend om de luxe all-inclusive strand vakanties. Maar Turkije heeft zoveel meer te bieden dan dat! Ga bijvoorbeeld eens op wandelvakantie in Turkije!

Lees meer
20 januari 2018

Vliegtuig van Turkish Airlines omgetoverd tot museum

In 2015 is een Airbus A330 geslipt op de luchthaven van Kathmandu. Uiteindelijk hebben ze besloten van dit vliegtuig een museum te maken.

Lees meer
05 januari 2018

Turkije heeft een nieuwe minister van Toerisme

Turkije heeft sinds een aantal maanden een nieuwe minister van Cultuur en Toerisme.

Lees meer
19 december 2017

Atatürk, wel of geen Turkse geschiedenis?

Het onderwijscurriculum wordt opgeschoond. De vraag is of Atatürk wel of niet bij de Turkse geschiedenis hoort.

Lees meer
01 december 2017

Hagia Sophia

De Hagia Sophia (koepelkerk in Istanbul) was in de Byzantijnse tijd de meest belangrijke kerk van heel Istanbul. Deze is nu te bezichtigen als museum.

Lees meer
13 oktober 2017

Moet Turkije wel of niet toetreden tot de EU

Niet alle EU-landen zijn het er over eens dat de gesprekken met Turkije over het toetreden tot de EU zou moeten worden stop gezet.

Lees meer
27 september 2017

Het prachtige Sirince moet je echt gezien hebben!

Dit plaatsje wordt vaak vergeten en overgeslagen omdat het niet heel bekend is, maar daardoor niet minder bijzonder!

Lees meer
07 september 2017

Duiken in Turkije

Wanneer je aan duiken denkt, denk je wellicht niet meteen aan Turkije. Maar het zal je nog verbazen hoe goed je er kan duiken!

Lees meer
16 augustus 2017

Smiley op oude artefact gevonden tijdens opgravingen in Karkamis

Tijdens een opgraving in Karkamis is een artefact gevonden met hierop een smiley.

Lees meer
18 juli 2017

De oude stad Dara een nieuwe populaire trekpleister?

Dara, niet heel bekend maar dit stadje wordt toch steeds populairder onder de vakantiegangers. Dit komt door de rijke geschiedenis hiervan.

Lees meer
01 juli 2017

De Turkse zwarte roos

In Halfeti groeit een zeer zeldzame roos namelijk; de zwarte roos. Helaas is de kans groot dat deze roos uitsterft. Daar hebben ze in Turkije wat op bedacht.

Lees meer
16 juni 2017

Turkije krijgt er een nieuwe luchthaven bij

De toerisme van Turkije trekt eindelijk weer aan, mensen durven toch weer op vakantie naar Turkije. Toch gaat het nog niet zo goed met de Turkse economie en daar proberen ze wat aan te doen.

Lees meer
03 juni 2017

Hoe veilig vinden vakantiegangers Turkije? Heel veilig!

GFK heeft in opdracht van Corendon een onderzoek gehouden onder vakantiegangers van Turkije. De vraag was hoe veilig deze vakantiegangers zich hebben gevoeld tijdens hun verblijf in Turkije.

Lees meer
26 mei 2017

Nieuwe Turkse toevoegingen aan het UNESCO Werelderfgoedlijst?

Het archeologische site van Assos, het industriële landschap van Balikesir en het cultuurlandschap van Ivriz maken kans om toegevoegd te worden aan de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Lees meer
06 mei 2017

Sterke vraag naar lastminutereizen naar Turkije

Naar verwachting zullen er toch veel mensen een lastminute zomervakantie boeken naar Turkije. Wij leggen uit waarom dit gedacht wordt.

Lees meer
22 april 2017

Waarom naar Izmir?

We begrijpen dat wij als Nederlander een beetje huiverig zijn voor het bezoeken van Turkije, maar wij geven je wat tips waarom je juist wel zou moeten gaan.

Lees meer
14 april 2017

10 redenen om wel op vakantie naar Turkije te gaan!

De laatste tijd staat Turkije niet heel positief in het nieuws. Maar met de zomervakantie bijna voor de deur, laten wij jou weten waarom je juist wel zou moeten gaan!

Lees meer